Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ... ΟΧΙ στον εθνικό διχασμό, στον κατακερματισμό και την αποδυνάμωση - ΝΑΙ στην μαχητική Ενότητα του λαού μας

Η κοινωνία σπρώχνεται μεθοδικά στην κόλαση του Εθνικού Διχασμού, και αυτή η εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία...


Ύψιστη μάχη, είναι η μάχη για την ΕΝΟΤΗΤΑ του Ελληνικού Λαού, στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας του και της αξιοπρέπειάς του. Και αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε χωρίς εκπτώσεις.

Σε πρωτοφανή ρευστότητα βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό, με τις διεργασίες αυτές να επιταχύνονται εξ αιτίας των πολύ αρνητικών εξελίξεων που δρομολογεί η απαράδεκτη και άκρως επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, με προεξάρχουσα την εξευτελιστική Ελληνοσκοπιανή συμφωνία.

Οι διεργασίες αυτές ΔΕΝ είναι σε θετική κατεύθυνση, αναπαράγουν κραυγαλέα φαινόμενα νοσηρότητας, και ο κυρίαρχος προσανατολισμός ΔΕΝ είναι η οργάνωση της πολιτικής αντίστασης του Ελληνικού λαού, ΑΛΛΑ το πλιάτσικο στις συνειδήσεις του ΚΑΙ η...
εμπορευματοποίηση της οργής του, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές και με όρους εκλογικής πελατείας.

Αυτή η απαράδεκτη εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί, γιατί το τίμημα της εξαπάτησης θα είναι βαρύτατο, και η ιστορία πλέον δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να περιμένει.

Η «Πανελλαδική Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας» δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ» δηλαδή μια απλή, πολιτικά δεσμευτική και δημοσίως διατυπωμένη βάση, πάνω στην οποία μπορεί να υπάρξει ευρύτατη πολιτική συνεργασία δυνάμεων, φορέων, κινήσεων και προσωπικοτήτων, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού, ικανού να δημιουργήσει μια άλλη δυναμική μέσα στην κοινωνία. (Περισσότερα για το αιτιολογικό της διατύπωσής της θα βρείτε ΕΔΩ).

Η διαβούλευση ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί άμεσα... Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας είναι η: pekea.forum@gmail.com

Είναι ώρες ευθύνης και οφείλουμε να την αναλάβουμε...


ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Για μια Δημοκρατική πολιτική ενότητα με στόχο την υπεράσπιση
της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι μια πράξη μειοδοσίας, που πρέπει να ανατραπεί, γιατί επισημοποιεί και προσδίδει διεθνή υπόσταση στο σκληρό πυρήνα των αλυτρωτικών διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας. Δεν διασφαλίζει κανενός είδους σταθερότητα, αντιθέτως ενεργοποιεί ισχυρούς παράγοντες γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική, με την πατρίδα μας να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μιας ανηλεούς σύγκρουσης εθνικισμών και απαράδεκτων διεκδικήσεων.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, είναι μέρος ενός ευρύτερου «πακέτου» διευθετήσεων που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η παρούσα κυβέρνηση δια του κ. Κοτζιά, με τις οποίες η χώρα μετατρέπεται σε φτηνό γεωπολιτικό αναλώσιμο, και με την ίδια την εδαφική της ακεραιότητα να τίθεται πλέον συνολικά εν αμφιβόλω.
  • Ελληνοαλβανικές σχέσεις,
  • Κύπρος,
  • Αιγαίο,
  • Θράκη,
  • Προσφυγικό,
  • Ετεροβαρείς δεσμεύσεις μέσα από τις ενεργειακές συμφωνίες που αλυσοδένουν τη χώρα,
  • Επιπτώσεις των μνημονιακών δεσμεύσεων στην στρατηγική υποδομή και στην Εθνική ασφάλεια,
  • Κίνδυνοι γενικότερης εμπλοκής εξ αιτίας και των «στρατηγικών» συμφωνιών στις οποίες σύρεται η χώρα…
Είναι ορισμένα μόνο από τα καυτά προβλήματα της συνολικής εθνικής ατζέντας, που έχουν ενσωματωθεί σε ένα περιβάλλον που κυριαρχούν οι ασφυκτικές πιέσεις της κατοχικής διοίκησης και η δουλοπρεπής διαχείριση του Ελληνικού πολιτικού προσωπικού.

Η Ελληνική κοινωνία ανησυχεί για όσα βλέπει να έρχονται, και επιχειρεί να κλιμακώσει με τρόπο αυθόρμητο τις αντιδράσεις της, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Οι αποσπασματικές αντιδράσεις που δεν εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο στοχευμένης πολιτικής αντίστασης, που να θέτει επί τάπητος και το συνολικό πρόβλημα της εξάρτησης της χώρας, είναι ευάλωτες στον αποπροσανατολισμό και στην καπηλεία, και ως εκ τούτου είναι καταδικασμένες να έχουν μια πορεία φθίνουσα και αναποτελεσματική.

Την ίδια στιγμή, προβοκατόρικες παρεμβάσεις ακραίων και ακραία διχαστικά και εμπρηστικά συνθήματα, προσφέρουν βολικό άλλοθι στην κυβέρνηση που επιζητεί εναγωνίως προσχήματα για να σύρει την πολιτική ζωή στον απόλυτο εκφασισμό, προκειμένου να ολοκληρώσει ανεμπόδιστα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Η κοινωνία σπρώχνεται μεθοδικά στην κόλαση του Εθνικού Διχασμού, και αυτή η εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

Ύψιστη μάχη, είναι η μάχη για την ΕΝΟΤΗΤΑ του Ελληνικού Λαού, στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας του και της αξιοπρέπειάς του. Και αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε χωρίς εκπτώσεις.

Η αποσπασματικότητα των αντιδράσεων, πρέπει να παραδώσει τη θέση της στη σχεδιασμένη και καλά οργανωμένη πολιτική αντίσταση σε όλη τη χώρα, με τον κατάλληλο πολιτικό και επιχειρησιακό (στο πλαίσιο του κινήματος) σχεδιασμό. Μόνο έτσι θα οδηγηθούν στον κάλαθο των αχρήστων αυτές οι ταπεινωτικές συμφωνίες και υπογραφές, και θα ακυρωθούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με θύμα την ίδια τη χώρα, καθώς και μια σειρά επικοινωνιακών αντιπερισπασμών, που δεν θα διστάσουν να ενεργοποιήσουν, για να οδηγήσουν στον εκφυλισμό και στην αποδυνάμωση τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Να γιατί οι αγώνες μας δεν μπορούν να είναι αποσπασματικοί και εφήμεροι, ούτε βεβαίως εγκλωβισμένοι σε συνθήματα ακραίας ρητορικής, που εκτονώνουν την οργή, αναπαράγουν τα αδιέξοδα και διευκολύνουν το σχέδιο του Εθνικού Διχασμού.

Οι αγώνες μας πρέπει να στοχεύσουν ευθέως και με απαιτήσεις στην ίδια την ταυτότητα της εξουσίας…
  • ΚΑΙ για την απαλλαγή της χώρας από την ξένη κατοχή…
  • ΚΑΙ για τη θεμελίωση μιας ισχυρής, ανεξάρτητης και πραγματικά δημοκρατικής Ελλάδας…
  • ΚΑΙ για την ουσιαστική θεσμική και κοινωνική της ανασύνταξη.
Χρειάζεται με δυο λόγια, οι αποσπασματικές εκδηλώσεις αντίστασης, να μετατραπούν σε πραγματικό κίνημα πολιτικής ανατροπής, ικανό να θέσει σε κίνηση όλη την κοινωνία και τις μαζικές οργανώσεις της. Να συσπειρώσει και να εμπνεύσει ολόκληρο το Έθνος.

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμευόμαστε όλοι… Και στη βάση αυτών ακριβώς των επιδιώξεων θέλουμε να στοχεύσει η οργανωμένη και συντονισμένη πάλη του λαού μας.

Αυτή η «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ» αποτελεί τη βάση της πολιτικής μας ενότητας, στη βάση της απόλυτης ισοτιμίας, μακριά από μικρότητες και κοντόφθαλμες επιλογές, για την οργάνωση της πάλης της αντιναζιστικής – πατριωτικής αντίστασης του Ελληνικού λαού, με αδιαπραγμάτευτο το δημοκρατικό της πρόσημο, μέχρι την τελική νίκη.

Και αυτό το πνεύμα αισιοδοξίας και ενότητας δεσμευόμαστε να αποπνεύσουμε και να ενισχύσουμε, επιδιώκοντας να διαπεράσει από την μία άκρη μέχρι την άλλη ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από ένα συνολικότερο πρόγραμμα παρεμβάσεων που να αφορά σε ολόκληρη την Εθνική μας ατζέντα.

Οι συμμετέχοντες φορείς, κινήσεις και προσωπικότητες...

1 σχόλιο:

  1. Όπως αντιλαμβάνεσαι εξαιρετικέ σχολιαστή Yiannis Georgakopoulos, το να είναι κάποιος κουκουρούκου, αυτό θεωρείται προσόν μόνο στο δικό του το μικρόκοσμο. Όταν αποφασίσεις τα σχόλια σου να είναι πολιτικά και ευπρεπή τότε θα δημοσιεύονται. Σε διαφορετική περίπτωση μην μπαίνεις στον κόπο. Την καλημέρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή