Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Δυστυχώς, εσείς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ αυτό που θέλει η ιστορία κ. Κοτζιά

Η «άλλη πλευρά» του κ. Κοτζιά, είναι πως όταν επιχειρεί να ασκήσει κριτική σε αντίπαλο, κατά κανόνα προϊδεάζει για μια νέα εθνική υποχώρηση που με δική του ευθύνη βρίσκεται στα σκαριά, και που όπου να 'ναι θα "σκάσει"…


Είναι προφανές άλλωστε, πως στις καλύτερες στιγμές του, ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός που απετόλμησε ο κ. Κοτζιάς, εξαντλήθηκε στο να επικαλείται ως άλλοθι την επίσης απαράδεκτη διαπραγματευτική τακτική στην οποία επιδόθηκαν και οι προκάτοχοί του.

Έτσι, στο νέο του απολογητικό παραλήρημα, μας πληροφορεί πως δεν έκανε τίποτε περισσότερο, από το να συρθεί στο αποτύπωμα που άφησαν οι προηγούμενοι, ισχυριζόμενος πως "Στις καλύτερες αναλαμπές της Νέας Δημοκρατίας το Βόρεια Μακεδονία ήταν η καλύτερη λύση, την οποία δεν κατάφεραν να πάρουν. Την πήραμε εμείς διότι ακριβώς κάναμε μια συμφωνία με προοπτική" είπε σημειώνοντας πως: "όταν άρχισε η παρούσα διαπραγμάτευση ήταν ήδη συμφωνηθέν το σύνθετο όνομα που συμπεριελάμβανε το Μακεδονία".

Προφανώς ο κ. Κοτζιάς δεν αντιλαμβάνεται, πως περήφανη στάση δεν σημαίνει να παραλαμβάνεις τη σκυτάλη από τον προηγούμενο και να συνεχίζεις σερνόμενος τα τελευταία μέτρα μέχρι το τέλος της προδιαγεγραμμένης διαδρομής, αλλά να σηκώνεσαι ορθός… Να ανατρέπεις τετελεσμένα πριν κλειδώσουν… Να τροποποιείς τους όρους… Και να...
στοχεύεις σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Προφανώς ο κ. Κοτζιάς δεν αντιλαμβάνεται πως, τα ίδια ακριβώς με αυτόν έκαναν και οι προηγούμενοι, αλλά η υπογραφή της ντροπής είναι δική του… Κατάδική του…

Συνεχίζοντας το απολογητικό του παραλήρημα ο κ. Κοτζιάς, κατηγορεί τους προκατόχους του (στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς άμιλλας με ζητούμενο τον ξεπεσμό) πως: «Δεν τους πειράζει το Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά τους πειράζει το Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας γιατί περιλαμβάνει το “Μακεδονία”» "Παραλογισμός στο τετράγωνο" – λέει ο κ. Κοτζιάς.

Ο απαράδεκτος όσο και επικίνδυνος κ. Κοτζιάς προφανώς ξεχνά πως το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν μια αυθαίρετη ονοματοδοσία ενός αυθαίρετου κρατικού δημιουργήματος, η οποία δεν επισφραγίστηκε με καμία απολύτως συμφωνία που να της εξασφαλίσει εγκυρότητα. Και αυτό ακριβώς αναζητούσαν 25 χρόνια, όλοι αυτοί που χρησιμοποίησαν τον κ. Νίμιτς (του γνωστού γραφείου «Σάυρους Βάνς – Μάθιου Νίμιτς» και τις καταγέλαστες εμπνεύσεις του.

Ο κ. Κοτζιάς βέβαια ξέρει, πως η «αναγνώριση» αυτού του προσωνυμίου από 140 χώρες (λατρεμένο επιχείρημα) είχε μηδενική αξία χωρίς της Ελληνική αναγνώριση, γι’ αυτό και 25 χρόνια όλοι έψαχναν ένα πολιτικό ανδρείκελο που θα διασφάλιζε αυτή την πολύτιμη λεπτομέρεια, προσφέροντας ως Ιφιγένεια την ίδια του τη χώρα, την ιστορική και πολιτισμική παρακαταθήκη της. Και αυτό το πολιτικό ανδρείκελο, ήσουν εσύ κ. Κοτζιά. 
  • Η δική σου υπογραφή επισφράγισε και τις υποχωρήσεις όλων των προηγούμενων… 
  • Η δική σου υπογραφή προσδίδει ταυτότητα και φυσικού προσώπου σε μια πράξη ντροπής.
Το απολογητικό παραλήρημα του κ. Κοτζιά όμως, δεν σταματά εδώ. Στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει σε φιλολογικό ερώτημα το ζήτημα της Ιθαγένειας, καταφεύγει σε δυο ακόμη οδυνηρά ολισθήματα:
  • Το πρώτο είναι η προκλητικά υποκριτική στάση του, αφού επιχειρεί με ατυχείς φιλολογικούς αυτοσχεδιασμούς να αποσιωπήσει πως αυτό που φιγουράρει πίσω από την ντροπιαστική υπογραφή του, είναι αυτό που κάνει τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει.
Και αυτό που κάνει τον κ. Ζάεφ να πανηγυρίζει, είναι ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ. Δηλαδή η μήτρα του σλαβόφωνου αλυτρωτισμού στη Βαλκανική, και το διαστροφικό προϊόν της το οποίο σου έτριψε στη μούρη ο κ. Ζάεφ ενώ ακόμη ήσουν με το στυλό στο χέρι κ. Κοτζιά.
  • Το δεύτερο είναι η επικίνδυνα ανησυχητική συσχέτιση την οποία επιχειρεί να κάνει ο κ. Κοτζιάς, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά μέρος από τις μελανές σελίδες της μυστικής του διπλωματίας.
Λέει λοιπόν ο κ. Κοτζιάς επιχειρώντας να επενδύσει στην κριτική που του ασκούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι: “Στο όνομα του μεγάλου πατριωτισμού ότι παραδώσαμε την εθνότητα μέσω της ιθαγένειας ξέρετε τι κάνετε; Αφοπλίζετε την ελληνική εξωτερική πολιτική από την υπεράσπιση της ελληνικής γηγενούς ομογένειας στην Αλβανία”.

Τι ακριβώς υπονοείτε κ. Κοτζιά;;; Έχει η Ελληνική ομογένεια στην Αλβανία την ανάγκη της δικής σας θεωρητικής υποστήριξης, ή μήπως της αρκεί να εφαρμόσετε και να υπερασπίζεστε στην πράξη τα αυτονόητα, εκεί που επιχειρείται η κατευθυνόμενη καταπάτησή τους από την Αλβανική πολιτική ηγεσία;;;

Δεν είναι επαρκώς προστατευμένη η γηγενής Ελληνική ομογένεια, σε επίπεδο θεσμικής τουλάχιστον θωράκισης, με την υπόστασή της στο γεωγραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου;;; 

Αν αυτό δεν συνιστά επαρκή θεσμική θωράκιση της γηγενούς Ελληνικής ομογένειας, τότε για ποιο λόγο αποτελεί διαχρονικό καρφί στο μάτι την Αλβανικής πολιτικής ηγεσίας, και επιδιώκει εναγωνίως την κατάργηση του όρου;;; (και ελπίζουμε σε αυτή την επιδίωξη να μη σας βρει σύμμαχο)…

Οι δηλώσεις σας μας ανησυχούν κ. Κοτζιά. Μας ανησυχούν και προβληματίζουν. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσετε (και εδώ) τους φόβους μας με τρόπο που θα συνιστά εθνική τραγωδία και θα καθιστά και εσάς προσωπικά στην κορυφαία τραγική φιγούρα μετά την απελευθέρωση.

Η υπεράσπιση της γηγενούς Ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία κ. Κοτζιά, απαιτεί από σας δύο πράγματα και τα απαιτεί με τρόπο καθαρό, κρυστάλλινο, χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις.
  • Απαιτεί να μην προχωρήσετε στον άθλιο συμψηφισμό που θα αντιμετωπίζει ως ισοδύναμα αξιακά μεγέθη τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, με τους Ναζί και το αλυτρωτικό κατασκεύασμα περί Τσαμουριάς. Ελπίζουμε να κόψετε άπαξ και δια παντός τις σχετικές με αυτό ορέξεις του φίλου σας του κ. Μπουσάτι.
  • Απαιτεί επίσης, να οχυρώσετε αξιοποιώντας τη δυνατότητα που σας προσφέρει η μυστική διπλωματία, τα προβλεπόμενα από το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» που αποτελούν και την πεμπτουσία της κατοχύρωσης του γηγενούς Ελληνισμού, και μάλιστα με όρους διεθνούς δικαίου.
Τα παραπάνω αρκούν κ. Κοτζιά… Δεν χρειάζεται να βάλετε το χεράκι σας σε περαιτέρω πράξεις «υπεράσπισης» των δικαιωμάτων της ομογένειας.

Άλλωστε εδώ που τα λέμε κ. Κοτζιά, «επίλυση εκκρεμοτήτων» δεν σημαίνει να παραχωρείς αυτά που απαιτούν οι άλλοι και μάλιστα αμαχητί. Διότι αν είναι όλοι οι άλλοι να παίρνουν αυτό που διεκδικούν, τότε εκ των πραγμάτων δεν υφίστανται εκκρεμότητες.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ιστορία, δεν περίμενε τους «πρόθυμους» για να λύσουν με τέτοιο τρόπο εκκρεμότητες.

Η ιστορία απαιτεί ηγέτες να θεμελιώσουν άπαξ και δια παντός τα αδιαπραγμάτευτα, και δυστυχώς, εσείς  ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ αυτό που θέλει η ιστορία κ. Κοτζιά.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου