Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Εθνική τραγωδία δίχως τέλος... Αλλά οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

Το χειρότερο σενάριο εξελίχθηκε όταν ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας σε Κινέτα και ευρύτερη περιοχή του δήμου Ραφήνας άφησε πίσω του δεκάδες ανθρώπινα θύματα, ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες εκατοντάδων πολιτών και τεράστια φυσική καταστροφή του Λεκανοπεδίου. Και ακόμη δεν έχει γίνει ο τελικός απολογισμός της τραγωδίας...

Φωτογραφία της Αντωνοπούλου Πανάγου Ηλέκτρα.γράφει η ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΝΑΓΟΥ

ΝΑΙ...είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες...γιατί τα θύματα είναι πολλά, (ακόμη και μικρά παιδιά έχουν χαθεί) και οι καταστροφές τεράστιες.
  • Όταν οι δαπάνες για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού περιορίζονται δραματικά τα τελευταία χρόνια, και οι συνέπειες αυτής της λειτουργίας είναι τεράστιες καταστροφές, τότε γι΄ αυτά τα αποτελέσματα του κρατικού μηχανισμού ευθύνεται η πολιτική εξουσία της χώρας.
  • Όταν επί οκτώ συνεχή χρόνια οι μνημονιακοί νόμοι καταστρέφουν την χώρα και φτωχοποιούν αδιάντροπα την ελληνική κοινωνία, τότε οι ευθύνες βαρύνουν την πολιτική εξουσία της χώρας.
  • Όταν ο λαός αντιδρά και δεν επιτρέπει να δοθούν άδειες για Αιολικά πάρκα και εξορύξεις με καταστροφικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και η πολιτική εξουσία της χώρας κωφεύει, τότε αυτή έχει και την ευθύνη της καταστροφής του περιβάλλοντος.
  • Όταν οι ''μεγαλοκαρχαρίες" τουριστικών συμφερόντων "βάζουν στο μἀτι'' τα φιλέτα της γης μας και ξαφνικά ένα... φιλέτο γης γίνεται παρανάλωμα του πυρός, αυτό βαρύνει την πολιτική εξουσία της χώρας που δεν έχει βάλει μέτρο στις απαιτήσεις αυτών που επιβουλεύονται την γη μας και τον φυσικό μας πλούτο.
  • Όταν το πλούσιο υπέδαφός μας (και όχι μόνο) έχει εκχωρηθεί στο υπερταμείο (εκχώρηση Δημόσιας περιουσίας για εκατό χρόνια ψήφισαν, αν θυμάστε) και όταν η πιθανότητα εκχώρησης του δικαιώματος εξόρυξης του βωξίτη που υπάρχει στην γη των Γερανείων ορέων προκαλεί αντιδράσεις, με τους κατοίκους να πρωτοστατούν σ΄ αυτές, μαζεύοντας ακόμη και υπογραφές για να μην συμβεί άλλο ένα έγκλημα επί της φύσης, τότε η καταστροφή των Γερανείων από φωτιά είναι ευθύνη της πολιτικής εξουσίας της χώρας.
  • Όταν τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα, αυτοί που τα διεκδικούν και τα διαχειρίζονται, θα φροντίσουν να τα κερδίσουν με οποιοδήποτε κόστος ακόμη και χωρίς να νοιάζονται για τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν. Τότε για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν ευθύνη έχει η πολιτική εξουσία της χώρας.
  • Όταν έχεις εκχωρήσει την εθνική σου κυριαρχία τότε δεν μπορείς να δράσεις προς όφελος του κράτους, της χώρας και των πολιτών σου, γιατί η χώρα σου έχει γίνει πεδίο δράσης αυτών που παίρνουν αποφάσεις για σένα χωρίς εσένα, και εν δυνάμει δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο σου, ακόμη και με ύποπτες κινήσεις που δεν μπορείς να καταστείλεις. Και για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, υπεύθυνη είναι η πολιτική εξουσία της χώρας.
Κύριοι της συγκυβέρνησης έχετε απόλυτα την ευθύνη των συνεπειών των φονικών πυρκαγιών σε Κινέτα και Ραφήνα γιατί με τις πολιτικές σας αποφάσεις επιτρέψατε να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ναι... σημασία έχει - όπως είπατε - να σωθούν ανθρώπινες ζωές...αλλά δεν καταφέρατε να τις σώσετε με τον σαθρό σας κρατικό μηχανισμό, όπως επίσης δεν καταφέρατε να σώσετε και τις δευτερεύουσας σημασίας -σημασίας μεγάλης όμως-  περιουσίες των εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Να σας θυμίσω δε πως έχετε νομοθετήσει νόμους που υπερφορολογούν τους πολίτες με συνέπεια να μην μπορούν να κρατήσουν τις περιουσίες τους, πόσο μάλλον να τις ξαναφτιάξουν από την αρχή...

Κύριε πρωθυπουργέ, δεν καταφέρατε να σώσετε επίσης το φυσικό περιβάλλον το τόσο αναγκαίο για την επιβίωσή μας που με την τωρινή καταστροφή το εναπομείναν πράσινο συρρικνώνεται επικίνδυνα στην Αττική.

Κύριε πρωθυπουργέ, στο άμεσο μέλλον θα δούμε καθαρά τι θα γίνει με τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και, αναλόγως του τι θα γίνει, φροντίστε ώστε να μην θεωρηθείτε εσείς υπεύθυνος ενορχηστρωτής του ασύμμετρου πολέμου με
θύματα αθώους και ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες.

Ηλέκτρα Αντωνοπούλου - Πανάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου