Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Μετά την ανθελληνική Αλβανική επίθεση, σειρά πήραν οι Κοτζιαμακεδόνες

Οι Σλάβοι των Σκοπίων ξεπέρασαν τις αλβανικές …συμπάθειες για τους Έλληνες, ιδιαίτερα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική...


Μετά την αναφορά των αλβανικών μέσων ενημέρωσης ότι η Ελλάδα είναι ένας κακός γείτονας και δεν πρέπει να εκφράζεται αλληλεγγύη προς τους Έλληνες, οι Σλάβοι των Σκοπίων, φαίνεται, να έχουν τα πρωτεία, αφού οι 'ακατανόμαστες' αναφορές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά των Ελλήνων, ώθησε την...
Εισαγγελία των Σκοπίων (πιθανόν μετά από παρέμβαση) να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων ή ομάδων που έριξαν τη χολή τους στο θάνατο δεκάδων Ελλήνων στο Μάτι της Αττικής.

«Η Εισαγγελία των Σκοπίων μετά από τις διαδόσεις ορισμένων άρθρων και σχολίων  στα κοινωνικά δίκτυα κατά των Ελλήνων με ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα που σχετίζονται με την πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα, όπου υπάρχουν δεκάδες ανθρώπινα θύματα, ξεκίνησε διαδικασία έρευνας», όπως επισημαίνεται στο σλαβικό των Σκοπίων ‘Plus Info’.

«Ο Εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν τα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια και άρθρα (κατά των Ελλήνων) στα κοινωνικά δίκτυα, εμπίπτουν σε ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως. 

Επίσης, θα εντοπισθούν εκείνοι που δημοσιεύουν τέτοια άρθρα  και σχόλια που ωθούν τη διάδοση της ρητορικής μίσους», αναφέρει η κατηγορούσα αρχή.
(Στοιχεία από plusinfo.mk)


Αλβανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα ως γείτονας είναι κατάρα για εμάς…
Αλβανική ιστοσελίδα, η οποία συχνά-πυκνά δημοσιεύει ιστορίες που αναφέρονται στα μέσα του 20ουαιώνα, σχετικά με τους Αλβανοτσάμηδες,  κατηγορώντας, συνήθως, την Ελλάδα  γενικότερα,  φιλοξενεί ένα άρθρο, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική,   όπου ο συντάκτης του θεωρεί ότι είναι κατάρα η γειτνίαση της Αλβανίας με την Ελλάδα…


«Λυπάμαι για κάθε χαμένη ζωή στην Ελλάδα. Ο θάνατος είναι τρομερός και η θλίψη ίδια παντού. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη πρέπει να παραμείνει πάνω από τις εθνικές, φυλετικές ή ιδεολογικές διαφορές μας. Αλλά ακόμη και να πούμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, επειδή είναι γείτονές μας, είναι ανόητο.

Για εμάς δεν ήταν καλοί γείτονες. Μας έχουν πάρει εδάφη, μας σκότωσαν, μας έδιωξαν, μας εκδιώξανε από τα σπίτια μας και ακόμη δεν δέχονται τα εγκλήματά τους.

Φυσικά, μπορώ να διακρίνω τον απλό Έλληνα από την σοβινιστική πολιτική της χώρας του και δεν κατηγορώ όλους τους Έλληνες για αυτό.

Για αυτό λέω,  λέω ότι η αλληλεγγύη και η συμπάθεια που απευθύνονται από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν πρέπει να συγχέεται με τις συλλογικές αντιλήψεις των εθνο-πολιτικών μονάδων ως γειτόνων. Το ότι ιστορικά γειτονεύουμε με τους Έλληνες είναι μια κατάρα για εμάς.
nga Ergys Mertiri - Έργκους Μερτίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου