Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Έβρος: Συλλήψεις Τούρκων σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή

Στον εισαγγελέα οι 4 Τούρκοι που ακινητοποιήθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή και συγκεκριμένα στην ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) του χωριού Σοφικό Διδυμοτείχου. Τι είπαν στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης...



Οι συλλήψεις των 4 Τούρκων έγιναν χθες το απόγευμα (19-07-2018) στην απαγορευμένη περιοχή ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) του χωριού Σοφικό Διδυμοτείχου στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο Τούρκους που...
δηλώνουν δημοσιογράφοι και δύο ακόμα συμπατριώτες τους. Την υπόθεση χειρίζεται η αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες στις συλλήψεις δεν υπήρξε εμπλοκή του στρατού.

Όπως διαπιστώθηκε, οι 4 Τούρκοι βρίσκονταν νόμιμα στην χώρα μας, αλλά κινούνταν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, χωρίς να έχουν την απαραίτηση άδεια που απαιτείται για να βρεθούν σε τέτοιο χώρο. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις, διότι τους εντόπισαν να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή και τους οδήγησαν για ανάκριση στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου.

Για το όλο θέμα ενημερώθηκαν και οι στρατιωτικές αρχές. Οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι έκαναν ρεπορτάζ για την μητέρα και τα τρία παιδιά που αγνοούνται στον Έβρο.

Οι δύο Τούρκοι επέμειναν πως είναι δημοσιογράφοι και ταξίδεψαν στον Έβρο από την Αθήνα. Οι άλλοι δύο Τούρκοι πολίτες πήγαν στο σημείο από την Θεσσαλονίκη και δήλωσαν πως ήθελαν να βοηθήσουν στο ρεπορτάζ.

Σε βάρος τους όμως θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, με την κατηγορία ότι κινούνταν χωρίς την απαραίτηση άδεια στην ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως).


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου