Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Διαψεύδουν τον Κοτζιά οι χάρτες και τα δημοσιεύματα του BBC

Τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού εξωτερικών για το πως αποκαλεί το BBC τα Σκόπια μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έρχονται να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα και οι χάρτες του ίδιου του έγκυρου ειδησεογραφικού πρακτορείου...

Διαψεύδουν τον Κοτζιά οι χάρτες και τα δημοσιεύματα του BBC

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ανέφερε ότι το BBC ότι μετά τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαλεί τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία» και όχι σκέτο «Μακεδονία». «Δείτε το βίντεο του BBC το οποίο δείχνει πώς...
ονόμαζε το BBC την πΓΔΜ πριν από τη συμφωνία και μετά τη συμφωνία. Το BBC, το CNN, όλα τα μεγάλα διεθνή κανάλια πριν από τη συμφωνία λέγανε τη FYROM σκέτα νέτα "Μακεδονία" και στο χάρτη της Ελλάδος δεν υπήρχε Μακεδονία» , ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε: «μετά τη συμφωνία, η FYROM λέγεται Βόρεια Μακεδονία και στον χάρτη ως Μακεδονία εμφανίζεται η ελληνική Μακεδονία. Και σας ρωτάω, από τον χάρτη που εξαφανίζει την ελληνική Μακεδονία και τα αναφέρει ως «Μακεδονία» τα Σκόπια και το χάρτη που λέει τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα Μακεδονία, ποια από τα δύο είναι πιο πατριωτικά κοντά μας;».

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τον ενημέρωσαν και πάλι σωστά τον κ.Κοτζιά οι σύμβουλοί του. Με δημοσίευμα στις 21 Ιουνίου έχουμε επισημάνει από τότε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει το έγκυρο BBC να παρουσιάζει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Σχεδόν ένα μήνα μετά ο κ. Κοτζιάς χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα το οποίο στηρίζεται σε fake news. Θα αρκούσε να μπει στην ιστοσελίδα του BBC και να αναζητήσει τα τελευταία ρεπορτάζ για την «Μακεδονία», το προφίλ της «Μακεδονίας» και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά το Βόρεια Μακεδονία.

Ενδεικτικά τα δημοσιεύματα με τους χάρτες του BBC που χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα:
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου