Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι 16 ελληνικά νησιά - Σβήνουν τα φώτα ακόμα και από τις πτέρυγες του αεροσκάφους

Σε ποιοτική αναβάθμιση της θεωρίας των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο έχει προχωρήσει η Άγκυρα - ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: «Η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε ατύχημα!»...
tourkia
Στο αφήγημα της περίοπτη θέση καταλαμβάνει η άποψη για τα 16 νησιά που κατέχει «παρανόμως» η Ελλάδα και -σύμφωνα με την τουρκική ερμηνεία- θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, τα νησιά είναι περισσότερα από 16, αφού σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για νησιωτικά συμπλέγματα. Πρόκειται για τις Οινούσσες, που βρίσκονται ανατολικά της Χίου, τουςΦούρνους, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο, τα Ίμια, την Ψέριμο, τους Αρκούς, που βρίσκονται νοτίως της Σάμου και ανατολικά της Καλύμνου, τις νήσους Γυαλί και Σύρνα (νοτίως και ανατολικά της Κω), την Κυρά Παναγιά στις Σποράδες καθώς και τις νήσους που βρίσκονται βορείως και νοτίως της Κρήτης, Δία, Διονυσάδες, Γαύδο, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ούτε η Συνθήκη της Λωζάνης, ούτε η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων και η συνθήκη παραχώρησης της Δωδεκανήσου από την Ιταλία καλύπτουν το...

καθεστώς αυτών των νησιών, πως βρίσκονται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και πως η Ελλάδα τα έχει σφετεριστεί.
Σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένοςστην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε ατύχημα, με ό,τι αυτό μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή!» είπε ξεκάθαρα, σύμφωνα με τη Real News.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι η Άγκυρα επιδιώκει κλιμάκωση ακόμα και μέσω ατυχήματος:
1. Σε νυχτερινή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι χειριστέςέσβησαν τα φώτα ακόμα και από τις πτέρυγες του αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι έχουν την πείρα και τις ικανότητες τους να αναχαιτίζουν ακόμα κι έτσι, ωστόσο η επικινδυνότητα της αερομαχίας αυξάνεται σημαντικά λόγω της συμπεριφοράς των Τούρκων.
2. Τουρκικό πολεμικό πλοίο πέρασε ξυστά από ολλανδικό της νατοϊκής δύναμης που περιπολούσε στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι Ολλανδοί δεν πίστευαν ότι το τουρκικό πολεμικό είχε… συσκότιση και ανέφεραν το περιστατικό στο ΝΑΤΟ.
3. Άλλο πολεμικό πλοίο των Τούρκων χρησιμοποίησε φωτισμό παραλλαγής για να παραπλανήσει νατοϊκά σκάφη για το μέγεθος του. Επίσης, επικίνδυνη ενέργεια, μέσα στη νύχτα, σε μια περιοχή του Αιγαίου όπου πλέουν πολλά πολεμικά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου