Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ''BARBAROS'' ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..

-----11aoz

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» που είχε καταπλεύσει τη Δευτέρα (5/1) στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό, απέπλευσε την Τρίτη για...
νέες έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου . Ο απόπλους του σκάφους έγινε ταυτόχρονα με την έκδοση νέας navtex, δηλαδή οδηγίας προς ναυτιλλομένους, από την Τουρκία, η οποία δεσμεύει περιοχές εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
 
Η Navtex περιλαμβάνει περιοχές των τεμαχίων 1, 8, 9 και 12, εντός της περιοχής που η Τουρκία θεωρεί ότι ανήκει στους Τουρκοκύπριους και αφορά το Barbaros καθώς και δύο συνοδευτικά πλοία.

Η νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους ισχύει από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2015.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το αποκαλούμενο «ΥΠ.ΕΞ» των κατεχομένων, σημείωνε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί στην τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται προκλητικά  ότι μετά τον τερματισμό της οδηγίας για τις εργασίες του Barbaros αναμενόταν ότι η Κύπρος θα τερμάτιζε τις γεωτρήσεις και σημειώνεται χαρακτηριστικά: "Ωστόσο, παρά τις καλής πρόθεσης προσπάθειές μας στο θέμα των πόρων φυσικού αερίου, βλέπουμε ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση επιμένει να συνεχίζει τις δραστηριότητες που άρχισε μονόπλευρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου