Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ή ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ???

Εντάξει, η περίπτωση Σταύρου Θεοδωράκη δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή του τόπου. Σε όλη την προεκλογική περίοδο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έλεγαν «δεν σε θέλουμε, είσαι δεξιός, είσαι μνημονιακός», αυτός παρίστανε τον «χαζό» και επέμενε να συγκυβερνήσει...

Γιατί τόση επιμονή του μνημονιακού Στ. Θεοδωράκη να «χωθεί» στην κυβέρνηση;

Και προσέξτε, αυτός ο μνημονιακός είχε την απαίτηση να μην κάνει κυβέρνηση ο Τσίπρας με τον αντιμνημονιακό Καμμένο, αλλά μαζί του. Τέλος πάντων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως εκεί, επιμονή λέμε (ανεξήγητη;) να χωθεί στην κυβέρνηση!

Γιατί θέλει τόσο ο Θεοδωράκης να...
«χωθεί» στην κυβέρνηση, τι συμβαίνει, ποιος ο λόγος;

Μήπως νοιάζεται τόσο πολύ για τον τόπο ο πρωταγωνιστής που έχει μαζέψει στο κόμμα του ό,τι ξέφυγε από κυρκοειδή, δράσεις και λοιπά νεοφιλελεύθερα σταγονίδια;
Για τον τόπο νοιάζεσαι και ως αντιπολίτευση, οπότε δικαιολογημένα αναζητούμε εξήγηση στην επιμονή του νεοφιλελεύθερου, από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ προερχόμενου, και τηλεαστέρα του Mega Σταύρου Θεοδωράκη…

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε να δει τον Αλέξη Τσίπρα (επιμονή λέμε). Πήγε να ενημερωθεί… Δεν έχει σημασία εάν κατάλαβε, ήθελε ενημέρωση. Ούτε καψούρης να ήταν με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα έτρεχε έτσι, με τόσο πείσμα… Πραγματικά, εντυπωσιακό πείσμα.
Αφού συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε δηλώσεις. Ο «πρωταγωνιστής», είπε ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας…
Έχει και επιφυλάξεις ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ να δεις Σταύρο πόσες επιφυλάξεις έχει για εσένα…

Και επειδή επιμένει, να «χωθεί» στην κυβέρνηση, συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε αυτά τα σημεία συμφωνίας «και να είμαστε σε επαφή», τόνισε όμως πως το Ποτάμι θα περιμένει να δει τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα τοποθετηθεί αναλόγως.
«Εμείς θα θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματεύτει (ο ΣΥΡΙΖΑ) με τους Ευρωπαίους και αν το δούμε είμαστε διατεθείμενοι να συμμετάσχουμε σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω, χωρίς όμως να υπάρχει σύγκρουση «με την κεντρική μας κατεύθυνση, που είναι η παραμονή μας στην Ευρώπη».
Αναφορικά με την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «δεν αρμόζει μάλιστα σε ένα αστικό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία να εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου και να μην ενημερώνει τον επόμενο Πρωθυπουργό για το τι παραλαμβάνει».
Τέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε για τις συζητήσεις που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τους ξένους ηγέτες και για τις προθέσεις του στο άμεσο διάστημα.

Και εμείς συνεχίζουμε να έχουμε την απορία: έταξε κανείς στον Ποταμίσιο συγκυβέρνηση; Ή από μόνος του τη φαντάστηκε και τρίβεται στη γκλίτσα της εξουσίας; Ή κάτι άλλο συμβαίνει; Που θα πάει, θα φανεί Σταύρο Θεοδωράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου