Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Στη Zinder του Νίγηρα σκοτώθηκαν  4 άτομα και 45 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των γελοιογραφιών του Μωάμεθ της τελευταίας έκδοσης του Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας...

au-nige

Την επόμενη μέρα, οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Niamey. Κάηκαν 7 χριστιανικοί ναοί και παρ’ ότι κάποιοι λειτουργούσαν χωρίς διακριτικά σε σπίτια της...
δυτικής όχθης της   έγιναν παρανάλωμα πυρός από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου.

Τηλεοπτικά μηνύματα απευθύνουν οι ουλαμάδες, για να καλμάρουν τους   μουσουλμάνους που  ξέσπασαν στους χριστιανούς, ενώ και οι ίδιοι είχαν δεχθεί »καλλιτεχνική επίθεση» υβριστική και »βλάσφημη» στο πρόσωπο του Χριστού.

Εκτός από τις εκκλησίες, κάηκαν ξεοδοχεία, μπαρ, και αναψυκτήρια που θεωρούνται αμαρτωλά μέρη καθώς και καταστήματα που δεν ανήκουν σε μουσουλμάνους .

»Πολλοί από εμάς ταμπουρωθήκαμε στα σπίτια μας. Πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα τόσο πολύ’‘, δήλωσε ένας χριστιανός μηχανικός ο οποίος οχυρώθηκε με τους υπαλλήλους του μέσα σε ένα εργοτάξιο κοιτώντας από το κλειστό παράθυρο τους διαδηλωτές να λεηλατούν ένα περίπτερο απέναντι.

» Εμείς εδώ στη δουλειά είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κλεισμένοι στο εργαστήριο. Φοβόμαστε, πρέπει το κράτος να βάλει ένα τέρμα σε όλα αυτά. Δεν είναι καλή η κατάσταση για εμάς».

Γύρω στις 6 ομάδες από 200 με  300 διαδηλωτές σπέρνουν  πανικό στην πρωτεύουσα. Νεαροί οπλισμένοι με σιδηρόβεργες και άλλα αυτοσχέδια φονικά όπλα παρελαύνουν  σε διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας.

»Θα τα σπάσουμε όλα. Προστατεύουμε τον Προφήτη μας. Θα τον υπερασπισθούμε με το αίμα μας», δήλωσε διαδηλωτής με μια μεγάλη πέτρα στο χέρι και μια μάσκα κατά των δακρυγόνων.
« Ακούμπησαν  τον Προφήτη μας» ,πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου