Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ Ν΄ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Verviers ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ Ν΄ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ - O ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ...
 
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ»
Abdelhamid Abaaoud αρχηγός του τρομοκρατικού
δικτύου που θα ερχόταν και στην Ελλάδα
Πυρομαχικά,εκρηκτικά και στολές αστυνομικών βρέθηκαν στην κατοικία των τζιχαντιστών στο...
Verviers. Ο αρχηγός τους ταυτοποιήθηκε σχεδίαζε να έρθει και στην Ελλάδα.

Οι 3 τζιχαντιστές του Verviers, που βρίσκεται μεταξύ Λιέγης και γερμανικών συνόρων όσο και δίπλα στο Λουξεμβούργο στο τριεθνές του Βελγίου σχεδίαζαν την απαγωγή ,ομηρία και αποκεφαλισμό ενός υψηλού δικαστικού.

 

Η στρατηγική θέση της πόλης του Verviers είναι δυνατόν να επιλέχτηκε με κριτήριο το γεγονός οι τρομοκράτες να έρχονται σε επαφή με παρεμφερή δίκτυα και Γερμανίας. Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να ενδυναμώσει τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.Ο αρχηγός του τρομοκρατικού δικτύου ταυτοποιήθηκε. Μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής σε όλο το Βέλγιο έχει αποσαφηνιστεί ότι οι ισλαμιστές στόχευαν το δικαστικό Μέγαρο Βρυξελλών σε κεντρικότατο σημείο μεταξύ του Βασιλικού Μουσείου τέχνης κοντά στο παλάτι και δίπλα από την Grande Place.

Σχεδίαζαν να δειευσδύσουν στο δικαστικό μέγαρο και να απαγάγουν έναν υψηλόβαθμο βέλγο δικαστικό και στην συνέχεια να τον αποκεφαλίσουν μπροστά στην κάμερα.
Μια τέτοια συνωμοσία απέτυχε αλλά ένας νέος φόβος αναδεικνύεται για τις βελγικές αρχές ότι άλλοι νέοι μαχητές που επέστρεψαν πρόσφατα από ΜΑνατολή θα διαδεχθούν τους 2 μαροκινούς κι 1 τσετσένο τρομοκράτες του  Verviers που εξουδετερώθηκαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική εισαγγελία Βελγίου συνελλήφθησαν 11 πρόσωπα. Δύο από αυτούς στην Γαλλία.
Ο 13χρονος βέλγος Younès που κάνει τζιχάντ  στη Συρία είναι ο νεαρότερος τζιχαντιστής
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο του France Info όσο και του βέλγικου dh ταυτοποιήθηκε ο αρχηγός του τρομοκρατικού δικτύου. Πρόκειται για τον Abdelhamid Abaaoud τον επονομαζόμενο Abou Omar Soussi που εμφανίζεται ως ο εμίρης των τζιχαντιστών του Βελγίου. Ο 27χρονος ισλαμιστής με σοκαριστικά βίντεο καλούσε στην εξολόθρευση όλων εκείνων που δεν μοιράζονται τις πεποιθήσεις του. Σε ένα βίντεο οδηγεί 4 άτομα πίσω από ένα αυτοκίνητο για να τα βασανίσει.

Younes Abaaoud được cho là một trong những chiến binh IS nhỏ tuổi nhất 

Καυχάται ότι στρατολόγησε και ενέταξε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία τον αδερφό του έναν Younès.Αυτός είναι ένας 13χρονος και προβλήθηκε ως ο πιο νέος τζιχαντσιστής στον κόσμο. Ο Abdelhamid Abaaoud θα μετακινούνταν συγχρόνως μεταξύ Συρίας,Τουρκία και Ελλάδα.Είναι κάτοικος του  Molenbeek του πιο ισλαμοποιημένου δήμου των Βρυξελλών δίπλα στο κανάλι.Εκεί μένει η οικογένεια του που ήρθε το 1950 από Μαρόκο προφανώς επωφελούμενη από την διακρατική συμφωνία των δύο χωρών για τη διάθεση εργατικού δυνμαμιού που θα απασχολούνταν κυρίως στα τότε υπάρχοντα ανθρακορυχεία. (France Info  17.1.15)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου