Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΛΛΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Γάλλος υπουργός άμυνας Jean-Yves Le Drian, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Radio France International σύμφωνα με τις οποίες καμιά δεκαριά «πρώην» Γάλλοι στρατιωτικοί μάχονται σήμερα στο πλευρό των τζιχαντιστών. Διευκρίνισε επίσης, ότι ήταν εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις...
 

Στη παρούσα περίπτωση, όπως και στις προηγούμενες, δεδομένου ότι όλοι οι «πρώην» Γάλλοι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στο πλευρό των τζιχαντιστών είναι είτε λεγεωνάριοι είτε... μέλη της DGSE (γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών),  ο υπουργός θα μπορούσε να έχει διατάξει μια διοικητική έρευνα για την στρατολόγηση των τζιχαντιστών μέσα σε αυτές τις δύο μονάδες. Δεν έκανε όμως τίποτα.

Από τη πλευρά μας, επιβεβαιώνουμε ότι αυτοί οι «πρώην» στρατιωτικοί δεν υπακούουν πλέον στο Υπουργείο Άμυνας, αλλά βρίσκονται σε αποστολές για λογαριασμό των Ηλυσίων, κατόπιν ρητού αιτήματος του Στρατηγού Benoît Puga, αρχηγού του Επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (φωτογραφία).

Ήδη, το Φεβρουάριο του 2012, 19 Γάλλοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν στη Συρία, ενώ πλαισίωναν τους τζιχαντιστές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» [ 1 ].  Είχαν ελευθερωθεί σε δύο δόσεις, ως μέρος μιας πολιτικής συμφωνίας με τον πρόεδρο Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του Μπάμπα Αμρ όπου η Γαλλία είχε δημιουργήσει ένα ισλαμικό εμιράτο.  Ερχόμενος ο ίδιος για να καλωσορίσει στα λιβανοσυριακά σύνορα τους πρώτους αποφυλακισμένους, ο ναύαρχος Edouard Guillaud, Αρχηγός του Επιτελείου των γαλλικών στρατιών είχε ισχυριστεί ότι ήταν «παλιοί» λεγεωνάριοι.   Ωστόσο, τον εξοπλισμό επικοινωνίας ΝΑΤΟ που διέθεταν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους και τις τιμές που έλαβαν από το Ναύαρχο βεβαιώνουν ότι δεν ίσχυε αυτή η εκδοχή.

Τον Ιανουάριο του 2014 η Γαλλία και η Τουρκία είχαν εξοπλίσει την Αλ Κάιντα για να επιτεθεί το Ισλαμικό Εμιράτο στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ, ISIS), όπως αποδεικνύεται από έγγραφο που υπέβαλε ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ και του οποίου ο Πρέσβης της Γαλλίας Gerard Araud δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα [ 2 ]. 
Επρόκειτο τότε να εμποδίσουν το αμερικανικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία. 
Αλλά, σε συνέχεια μιας συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 2014, η Γαλλία σταμάτησε τις εχθροπραξίες εναντίον του ΙΚΙΛ και προέβη σε στρατιωτική εκπαιδευτική υποστήριξη. 
Τον Ιούνιο 2014, το ΙΚΙΛ έγινε Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) (Daesh), ανακήρυξε το χαλιφάτο και προέβηκε σε εθνοκάθαρση ενός τμήματος του Ιράκ. 
Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Συνασπισμού κατά του ΙΚ, το Παρίσι και η Ουάσινγκτον φρόντισαν να ωθήσουν τους ισλαμιστές στη γραμμή που τους είχε ανατεθεί (σχέδιο Wright) χωρίς να τους προκαλέσουν σημαντικές απώλειες. 
Εν πάση περιπτώσει, το Νοέμβριο 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύτηκαν αυτή την επιχείρηση για να ξεφορτώσουν τον David Drugeon τον οποίον ο αμερικανικός τύπος παρουσίασε επίμονα ως αξιωματικό της DGSE ενσωματωμένο στην αλ-Κάιντα [ 3 ] .

Οι τελευταίοι Γάλλοι πρώην στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην διάρκεια μαχών κατά του στρατού της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας ήταν τον Απρίλιο του 2014, όταν επιτέθηκαν στο χριστιανικό χωριό Sadniyé ως επικεφαλής στοιχείων της αλ-Κάιντα.  Δέκα πτώματα βρέθηκαν τότε, το καθένα με τη γαλλική σημαία τατουάζ στον ώμο τους.

1 ] «Η πανολεθρία της Συρίας», από τον Thierry Meyssan, Voltaire Network , 4 Απριλίου 2012.
2 ] Διαβάστε την παρέμβαση του Μπασάρ Ιμπραήμ Αλ-Τζαφαρί  σε «ψήφισμα 2165 και συζητήσεις (ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία)»,Voltaire Network , 14 Ιουλίου 2014.
3 ] Ο David Drugeon ήταν πιθανώς ο αξιωματικός που ασχολούταν με τα αδέλφια Kouachi υπεύθυνα για τη σφαγή του Charlie Hebdo . Ανατρέξτε στην ενότητα «Σύμφωνα με τον McClatchy, ο Μοχάμεντ Mehra και τα αδέλφια Kouachi συνδέονται με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες», Voltaire Network , 9, Γενάρη του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου