Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΖΕΣ - ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ TOR-M1

Την ενοχή και των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση με τις μίζες από τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα TOR - M1 πρότεινε η εισαγγελέας την Πέμπτη, επισημαίνοντας το «αληθές» της κατάθεσης του εξαδέλφου του Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα...


Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός, η σύζυγος του Μαρία, καθώς και...
ο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ ο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ φέρει επιπλέον την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας και ο Αναστάσιος Σοφός αυτή της παθητικής δωροδοκίας. Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν ο «έμπιστος» ανάμεσα στον Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του αποκλειστικά ως προς το μέρος της υπόθεσης με την off shore εταιρεία Beaston. Σύμφωνα με την εισήγησή της ο Μιχάλης Μιχαηλίδης κρίνεται ένοχος για την ανάμειξή του σχετικά με τις τρεις επιταγές της Beaston, το έμβασμα των τριών εκατομμυρίων δολαρίων το 1999, καθώς και την παράδοση 400.000 δολαρίων σε βαλίτσα με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πρότεινε ωστόσο να απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τον συνδέουν με άλλες off shore, όπως η P&A Investments και η Bluebell.
Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας επισήμανε πως αναμφισβήτητα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν το πρόσωπο που επηρέασε καθοριστικά την απόφαση για την προμήθεια των TOR-M1, που όπως είπε ήταν ακατάλληλα και δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της εποχής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου