Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ…

O πρόεδρος Bachar al-Assad σε αποκλειστική συνέντευξή του στην τσέχικη εφημερίδα« Literarni Noviny »  επιβεβαίωσε ότι η Συρία εναντιώνεται σε κάθε δολοφονία αθώων οπουδήποτε στον κόσμο. Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι δήλωσε: “Όταν πρόκειται για δολοφονία πολιτών αυτό είναι τρομοκρατία όποια κι αν είναι η πολιτική θέση είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τα άτομα που σκοτώθηκαν»...


«Υποφέραμε εδώ και 4 χρόνια από αυτού του είδους την τρομοκρατία και χάσαμε χιλιάδες αθώα πρόσωπα. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος για τον οποίο...
αισθανόμαστε συμπάθεια για τις οικογένειες των θυμάτων» ανέφερε ο πρόεδρος στην αποκλειστική αυτή συνέντευξη που ολόκληρη θα δημοσιευθεί αύριο 15 Γενάρη.

Ο πρόεδρος al-Assad θύμισε ότι η Συρία ανέφερε αυτές τις συνέπειες από την αρχή της κρίσης και είχε προειδοποιήσει τη Δύση για τους κινδύνους που εφωλεύουν από την παρεχόμενη υποστήριξή της στην τρομοκρατία που θα έχει επιπτώσεις στις χώρες της και στους πληθυσμούς της αλλά οι δυτικοί πολιτικοί δεν μας άκουσαν κι αυτοί είχαν μια στενή οπτική.

«Αυτό που συνέβη στη Γαλλία απέδειξε ότι είχαμε δίκιο και ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για ό,τι γίνεται στην περιοχή και στην Γαλλία πρόσφατα και πιθανότατα ό,τι έχει συμβεί ήδη σε άλλες ευρωπαικές χώρες» διαβεβαίωσε.

Ερωτώμενος για το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης στη μάχης κατά της τρομοκρατίας ο πρόεδρος Assad απάντησε: “Οφείλουμε να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στη μάχη μεταξύ τρομοκρατών και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας αν θέλουμε να μιλήσουμε για την σύγχρονη πραγματικότητα πρέπει να πολεμήσουμε κατά των τρομοκρατών γιατί αυτοί σκοτώνουν τους αθώους και καθήκον μας είναι να τους υπερασπιστούμε. Για τη στιγμή αυτό είναι το πιο επείγον μέτρο και το πιο σημαντικό για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα”.
“Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία δεν έχει ανάγκη από ένα στρατό αλλά από καλές πολιτικές”.

“Οφείλουμε ν΄αντιμετωπίσουμε την άγνοια δια της κουλτούρας και να δομήσουμε μια καλή οικονομία κατά της φτώχιας και να ανταλλαχθούν  πληροφορίες μεταξύ χωρών που σχετίζονται με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», διευκρίνισε ο πρόεδρος του συριακού λαού γνωστοποιώντας ότι διαφορετικά το πρόβλημα δεν θα λυθεί  όπως έγινε και στο Afghanistan.
Υπενθύμισε ότι τότε μια ομάδα των μελών του Κογκρέσου επισκέφθηκε εκείνη την εποχή την Δαμασκό  που μίλησε για κατάκτηση του Αφγανιστάν για να εκδικηθούν για τα γεγονότα της Νέα Υόρκης.Τους είπαμε ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση γιατί η μάχη κατά της τρομοκρατίας μοιάζει με αυτήν κατά του καρκίνου και απαιτεί ολοκληρωτική εκρίζωση.

Αυτό που έγινε στο Αφγανιστάν κατέληξε στην γρήγορη προπαγάνδιση της τρομοκρατίας και γι αυτό όπως είπα οφείλουμε να επικεντρωθούμε στις καλές πολιτικές,την οικονομία και την Κουλτούρα ” συμπέρανε ο πρόεδρος.
( Literarni Noviny14.1.15)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου