Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kemal Kılıçdaroğlu) υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε κέντρο τρομοκρατικών οργανώσεων και τζιχαντιστικών πυρήνων εν υπνώσει...

«Ο Ερντογάν υποστηρίζει τους τζιχαντιστές», λέει ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης

«Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα κέντρο που υποθάλπονται εν υπνώσει πυρήνες τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπουργοί έχουν αρχίσει να κάνουν δηλώσεις λέγοντας “προσοχή στους...
εν υπνώσει πυρήνες” ο ένας μετά τον άλλον», είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Hürriyet.

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν ήρθαν στην εξουσία εχτές, είναι οι ίδιοι που κυβερνάνε τα τελευταία 12 χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επιτρέψει ώστε ή χώρα να μετατραπεί σε έναν «βάλτο τρομοκρατίας», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Ερντογάν «οικοδόμησε την εξωτερική της πολιτική με το να υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις».
«Για αυτούς τους λόγους ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν μπορεί να κυβερνά τη χώρα. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει μετά από 12 χρόνια διακυβέρνησης των ισλαμιστών, υπάρχει μια κυβέρνηση που δημιουργεί προβλήματα και όχι μια κυβέρνηση που λύνει προβλήματα. Τα προβλήματα που δημιουργούν δεν ταλαιπωρούν μόνο τους πολίτες της Τουρκίας, αλλά είναι και αιτία ανησυχίας στον σύγχρονο κόσμο. Υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την Τουρκία», είπε ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Ένας πρώην κορυφαίος αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών πληροφορίων, ο Τσεβάτ Ονές (Cevat Öneş), προειδοποίησε με συνέντευξή του στις 10 Ιανουαρίου στην εφημερίδα Cumhuriyet, ότι οι τζιχαντιστές είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσουν τους εν υπνώσει πυρήνες τους στην Τουρκία εν όψει των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, ειδικότερα στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι η αποτυχημένη εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης έχει οδηγήσει την Τουρκία σε απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο.
«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Νταβούτογλου δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει ως υπουργός Εξωτερικών. Δεν λέω ότι ήταν ο πιο στενόμυαλος υπουργός χωρίς αιτία. Βρίσκεται στην ίδια θέση και τώρα, ως πρωθυπουργός», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία πλέον δεν έχει πρεσβείες σε τρεις μεγάλες πρωτεύουσες στη Μέση Ανατολή, ενώ οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε πολλές χώρες του κόσμου.

Επίσης, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κιλιτσντάρογλου σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Νταβούτογλου στη διαδήλωση στο Παρίσι, αναρωτήθηκε εάν ο Τούρκος πρωθυπουργός «γνωρίζει τις βασικές αρχές της διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχε, όπως είναι η δημοκρατία και η ευνομούμενη πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου