Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ - Ο ΜΕΓΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΟ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΩΝ

Μέσα από την ανάλυση υλικού από κάμερες καταστήματος της Κυψέλης που είχαν «πιάσει» τους δύο δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει το έγκλημα που συγκλόνισε τον πνευματικό –και όχι μόνο- κόσμο της χώρας...

http://i0.huffpost.com/gen/2460760/thumbs/n-KOUMANTAREAS-large570.jpg

Η Ασφάλεια είχε τα πρόσωπα των δραστών και τους αναζητούσε σε στέκια Ρουμάνων στην πλατεία Βικτωρίας. Αστυνομικοί εντόπισαν χθες σε ένα από αυτά τον 25χρονο Στέφαν και τον συνέλαβαν, ενώ αναζητούν τον...
29χρονο συνεργό του. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ένας νεαρός με το όνομα Πολ, ο οποίος γνώριζε για τις σχέσεις των δραστών με το Μένη Κουμανταρέα και μίλησε στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο 83χρονος συγγραφέας διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Στέφαν από τότε που εκείνος ήταν 16 χρονών. Ο Στέφαν υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να κλέψει χρήματα και όχι να σκοτώσει τον συγγραφέα. «Τον έσπρωξα, δεν τον στραγγάλισα. Ο φίλος μου τον χτύπησε περισσότερο» φέρεται να είπε στους άνδρες της Ασφάλειας.

Το μοιραίο λάθος του Μένη Κουμανταρέα ήταν ότι τον περασμένο Νοέμβριο εκμυστηρεύτηκε στον 25χρονο ότι είχε πουλήσει πρόσφατα ακριβό σπίτι ιδιοκτησίας του στην Κηφισιά. Έτσι, ο Ρουμάνος πήγε το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 2014 στο διαμέρισμα του Κουμανταρέα μαζί με 29χρονο αλλοδαπό φίλο του αποφασισμένος να αρπάξει τα μετρητά που γνώριζε ότι είχε το θύμα. Ο συγγραφέας πάλεψε μαζί τους στην προσπάθειά του να αντισταθεί αλλά εκείνοι έφτασαν στο σημείο να τον στραγγαλίσουν. Στη συνέχεια, έψαξαν επιλεκτικά στο σπίτι για να βρουν τα μετρητά, τα οποία πιθανότατα πήραν μαζί τους.

Το χρονικό του εγκλήματος
Ο 83χρονος συγγραφέας βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στις 5 Δεκεμβρίου από τον ανιψιό του. Έφερε σε όλο του το σώμα εκδορές, μώλωπες και τραύματα, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό. Τα δωμάτια του σπιτιού ήταν ανακατωμένα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία. Λίγο πριν τη δολοφονία βρισκόταν σε καφέ της περιοχής μαζί με φίλο του στον οποίο είπε ότι θα ανέβει για λίγο στο διαμέρισμά του να πάρει ένα χάπι και θα επιστρέψει. Ο Κουμανταρέας, ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ. Αργότερα το ίδιο βράδυ είχε προγραμματίσει να βγει με αλλοδαπό άνδρα με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου