Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΛΙΒΥΗ - ΜΕ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Με απόσχιση απειλούν οι αντάρτες που είχαν καταλάβει στο παρελθόν τα λιμάνια απ' όπου εξάγεται το πετρέλαιο της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις για να παραχωρηθεί μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές όπου δρουν...
Οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της ανατολικής Λιβύης εάν η διεθνής κοινότητα... αναγνωρίσει ως νόμιμο το προηγούμενο, διαλυθέν και ανασυσταθέν κοινοβούλιο της χώρας.
 
Η Λιβύη έχει ουσιαστικά διχαστεί αφότου μια ένοπλη οργάνωση από τη Μιζουράτα κατέλαβε την Τρίπολη, τον περασμένο Αύγουστο. Η οργάνωση αυτή συγκρότησε δική της κυβέρνηση και κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα, σε απάντηση προς τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και την εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων που για λόγους ασφαλείας έχουν μεταφερθεί στο Τομπρούκ, στα ανατολικά.
«Εάν ο κόσμος αναγνωρίσει το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο (το κοινοβούλιο της Τρίπολης) όπως τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τότε θα αναγκαστούμε να ανακηρύξουμε την ανεξαρτησία της ανατολικής Λιβύης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση του Ιμπραχίμ Τζάθραν.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου