Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΑΜΙ

Η διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα (χθες) την πρόθεσή της να χτίσει τζαμιά σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια, στη χώρα...


«Βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης τζαμιών σε περισσότερα από 80 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Ήδη, δεκαπέντε από αυτά μπορούν να...
λειτουργήσουν και είναι ανοικτά για τους πιστούς σπουδαστές και άλλα πενήντα θα είναι έτοιμα το 2015», δήλωσε ο Mehmet Gürmez, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.

«Υπάρχουν 20 εκατομμύρια νέοι στη χώρα μας και θέλουμε να είναι σε θέση να προσευχηθούν  σε ένα από αυτά», εξήγησε ο Γκουρμέζ στην εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’. 

Διευκρίνισε ότι οι ιμάμηδες, οι οποίοι θα μισθοδοτούνται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τους νόμους της Τουρκίας, θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του τεμένους και για να προσφέρουν βοήθεια στους νέους που βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα τζαμιά των Πανεπιστημίων. Είναι ο μόνος τρόπος για να καθιερωθούν στη ζωή των νέων μας, επεσήμανε ο Γκουρμέζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου