Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΜΑΣ

Όχι.. Δεν είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα στοιχειώδη στην εξωτερική πολιτική της χώρας με τρόπο που να προασπίζονται το αυτονόητο. Είναι επικίνδυνοι διότι με το έλλειμμα της εθνικής ευαισθησίας που διαθέτουν… 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και τηρώντας αδιαμαρτύρητα τις έξωθεν εντολές που τους υπαγορεύονται, προσφεύγουν διαρκώς σε μια επιζήμια διαχείριση των εθνικών υποθέσεων, διαμορφώνοντας έτσι νέα και επονείδιστα τετελεσμένα σε βάρος του τόπου, με κόστος στην αξιοπρέπεια και εν τέλει στην ίδια την εθνική μας κυριαρχία, μέσα σε ένα περιβάλλον δυναμικά όσο και επικίνδυνα ευμετάβλητο.

Αυτοί οι επικίνδυνοι σφετεριστές της πολιτικής εξουσίας, δεν είναι μόνο υπόλογοι για την ολέθρια θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξ αιτίας των εφιαλτικών τους επιλογών. Αλλά όλα δείχνουν πως εξελίσσονται σε μια μοιραία πολιτική συμμορία, που επί των ημερών τους, θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές, μικρότερη πατρίδα, λαβωμένη αξιοπρέπεια και πολλαπλή εθνική δυστυχία.

Η περίοδος που διανύουμε, δε βρίσκει τη χώρα μας μόνο οικονομικά αποδυναμωμένη και υποθηκευμένη. Τη βρίσκει εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη γεωπολιτική περιδίνηση… 
  • Τη βρίσκει να ασφυκτιά στη μέγγενη συντονισμένων διεκδικήσεων που απειλούν ακόμη και να τη διαμελίσουν… 
  • Τη βρίσκει να εμφανίζεται στο σύγχρονο γεωπολιτικό πάζλ, ως φιλονικούμενο οικόπεδο, στο οποίο... ο καθένας μπορεί να παρεμβαίνει κλιμακώνοντας τη δική του γεωστρατηγική στόχευση, και οι μόνοι που έχουν αποποιηθεί αυτό το αυτονόητο δικαίωμα, είναι τα ελληνόφωνα ανδρείκελα του προτεκτοράτου.

Μέσα σ αυτό το πολυσύνθετο σκηνικό (για το οποίο έχουμε μιλήσει εκτεταμένα τόσο ΕΔΩ όσο και ΕΔΩ), η πολιτική ηγεσία του τόπου, αντί να παρέμβει δυναμικά στις εξελίξεις με «επιθετική» εθνική στρατηγική στη γεωπολιτική της επόμενης μέρας, ικανή να αφυπνίσει και τον Ελληνισμό αλλά και συνολικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, απέναντι σε όσα έρχονται ως συνέπεια του επικίνδυνου εναγκαλισμού του ακραίου ισλαμικού  φονταμενταλισμού με τις τουρκικές νέο-οθωμανικές επιδιώξεις…

Τα ελληνόφωνα ανδρείκελα επιμένουν να σύρονται χωρίς ατζέντα, χωρίς εθνικές προτεραιότητες και χωρίς στόχευση γεωστρατηγική, σε έναν ολέθριο κατήφορο καταφανούς υπονόμευσης της ίδιας τους της χώρας.

Τα πλέον πρόσφατα επεισόδια σ αυτό τον ολέθριο κατήφορο είναι δυο:
Το ένα με πρωταγωνιστή τον επικίνδυνο εξουσιοπαράφρονα Βενιζέλο, που αντί να συναισθανθεί το πραγματικό μέγεθος και τις κρυφές επιδιώξεις πίσω από την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα…
Αυτός επέλεξε να αρκεστεί σε μια διάλεξη νουθεσίας της τουρκικής αλητείας (Δείτε σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ), για να επιστρέψει αμέσως μετά στα του θλιβερού οίκου του και σε συναντήσεις και παζάρια ανίερα με τον εθνικό ολετήρα με στόχο την προσωπική πολιτική του επιβίωση (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ).

Τη σκυτάλη πήρε ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος. Αυτή η απίστευτη προσωπικότητα που δεν έχει αντιληφθεί δράμι από το τι… πως… και γιατί γίνεται σήμερα στα Βαλκάνια. 
Ένας πολιτικός καιροσκόπος που λειτουργώντας αυτονομημένα, επικίνδυνα και φυσικά στα πλαίσια της έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής, αποφασίζει να επιβραβεύσει την κλιμάκωση των ανθελληνικών αλβανικών προκλήσεων, παζαρεύοντας την ένταξη της Αλβανικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολειά.

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Λοβέρδου στην Αλβανία, μπήκε και αυτό το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό παιδείας και την Λιντίτα Νικόλα (υπουργός παιδείας της Αλβανίας), ο κ. Λοβέρδος επισήμανε: «είναι θέμα της μεικτής επιτροπής διαλόγου, η οποία και θα το συζητήσει».

Και για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς παζαρεύει ο εν λόγω κύριος να το πούμε απλά.
Δεν επιβραβεύει μονάχα την κλιμακούμενη ανθελληνική αλβανική προκλητικότητα. Προσπερνά επιδεικτικά τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αφελληνισμού των χωριών της Βορείου Ηπείρου… Παραβλέπει ακόμη και τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχεται ο γηγενής Ελληνικός πληθυσμός στα βορειοηπειρώτικα χωριά… 

Σκέψεις από το υπουργείο Παιδείας να μπει η αλβανική γλώσσα στα σχολεία

Και παζαρεύει με τους εμπνευστές και ενορχηστρωτές αυτών των επιθέσεων, το ντε φάκτο «στήσιμο» Αλβανικής μειονότητας σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, αποτελούμενη από τους λαθρομετανάστες που εισέβαλαν μαζικά την προηγούμενη εικοσαετία στη χώρα, και εξασφαλίζοντας σε όλους αυτούς δικαιώματα που το αλβανικό κράτος περικόπτει συστηματικά από το γηγενή ελληνικό πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου.

Καταλάβατε τώρα πόσο επικίνδυνοι και εθνικά ανεύθυνοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που διαχειρίζονται το μέλλον του τόπου???

Τολμήστε να φανταστείτε το μέλλον που προετοιμάζουν μέσα στο συγκεκριμένο γεωπολιτικό περιβάλλον που περιγράψαμε, και τότε θα συναισθανθείτε το μέγεθος της φρίκης που έρχεται, αν η ανατροπή τους δεν είναι άμεση και η τιμωρία τους παραδειγματική.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σχετικά μας άρθρα...

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ

ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΤΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ IMPERIUM ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

"ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΗΚΑΝ... ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου