Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ (την οποία υποτίθεται ότι αφόριζαν)

Για τα καλά έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση με επίκεντρο τη συναίνεση του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης στα μείζονα προτάγματά της... 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQQ3Q0KadF2uYSCY9VblHkCu3lXPFSMksc4rDgCcWwMYxiKqgV

Η άποψη που εξέφρασε ο Γ. Σταθάκης για συμφωνία με την κυβέρνηση που θα απεμπλέκει την προεδρική εκλογή απ' τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, επικροτείται από στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ενισχύεται, αν και δειλά προς ώρας, από...
τοποθετήσεις όπως αυτή που φέρεται να έκανε ο Αλ. Τσίπρας σε σύσκεψη γραμματέων νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος το περασμένο Σάββατο.

Εκεί φέρεται να δήλωσε - σε αντίθεση με την έως τώρα ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ - ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι θα είναι απλά τα πράγματα με την προεδρική εκλογή κι ότι σφάλλουν επικίνδυνα όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Παρ' όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας, εκτίμησε ότι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα επέφερε απογοήτευση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα απομάκρυνε την «πολιτική αλλαγή».

Την πρόταση Σταθάκη έρχονται να ενισχύσουν και δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου που αποδίδουν στην «κοινή γνώμη» διάθεση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απ' την παρούσα βουλή. Αλλά και «ψίθυροι» από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν ότι ο Γ. Σταθάκης δεν έκανε τυχαία ή από αβλεψία τη συγκεκριμένη πρόταση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε συνεννόηση με την ηγεσία για την βολιδοσκόπηση αντιδράσεων.
 
Οσοι πιστοί ας προσέλθουν...
Στη σύσκεψη με τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε άνοιγμα των ψηφοδελτίων του κόμματος με ένταξη όποιου πρόθυμου να βάλει πλάτες στη μάχη απόσπασης της διαχείρισης απ' τα «χέρια» της ΝΔ. Στο όνομα του «να μη χαθεί το ραντεβού με την Ιστορία» ζήτησε κινητοποίηση, ώστε να κάνει ο λαός δική του υπόθεση την εναλλαγή στον κυβερνητικό θώκο και προέτρεψε τα στελέχη του να αποκτήσουν «αντίληψη και στρατηγική έντιμων καθαρών συμμαχιών, αλλά ανοιχτών συμμαχιών».

Επιχειρώντας να αντικρούσει αιτιάσεις που προβάλλουν διάφορα βιλαέτια στο εσωτερικό του κόμματος από θέσεις ανταγωνισμού προς τους νεοεισερχόμενους, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα γίνει πλυντήριο». Πλην όμως σε αυστηρό ύφος προειδοποίησε οργανώσεις που προβάλλουν εμπόδια στην εγγραφή και ανάδειξη στελεχών προερχόμενων κυρίως απ' το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι μόνο, ότι δεν θα τους επιτραπεί «να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης ομάδων συμφερόντων στο όνομα του τάδε υποψήφιου ή του δείνα υποψήφιου ... Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40% ή το 45%».

Συνέστησε τη δημιουργία «θεσμών ελέγχου και αυτοελέγχου» που θα «φιλτράρουν» όσους προσέρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη θέσπιση κανόνων για όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή να ενταχθούν στον κρατικό μηχανισμό. Προέτρεψε, μάλιστα, όσοι απ' αυτούς κατέχουν στελεχικές θέσεις να επιλέξουν. «Οσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο», ανέφερε.

Κι επειδή «στη βράση κολλάει το σίδερο» χτες ο Αλ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη Θ. Τζάκρη, αλλά και τη Χρ. Γιαταγάνα, όπου φαίνεται ότι «κλείδωσε» η συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, αναχώρησε χτες για τη Μόσχα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρόσκληση της ρωσικής Ντούμας για συμμετοχή σε διεθνή διάσκεψη με θέμα τις σχέσεις Ευρώπης - Ρωσίας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχετικό μας άρθρο...

ΛΑΓΟΣ ή ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου