Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ... ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 180 ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

Θα θυμάστε φανταζόμαστε τα όσα είχαν αποκαλυφθεί με την συνομιλία που είχε, ο –κατά δήλωση του- αντικομμουνιστής, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, και σύμβουλος εξ απορρήτων του Α, Σαμαρά Tάκης Μπαλτάκος...


Θα είχατε διαβάσει και ακούσει τότε την καθεστωτική προπαγάνδα ότι ο Μπαλτάκος είχε αυτονομηθεί από την Ν.Δ., έκανε του κεφαλιού του, γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την θέση του …

Διαβάστε τώρα δυο άλλες ειδήσεις. Η πρώτη μας έρχεται από...
βδομαδιάτικη εφημερίδα –«Το Ποντίκι»- και μας λέει: «Τέλειωσε η περίοδος ψυχρότητας Μπαλτάκου-Μαξίμου. Ο πρώην γ.γ έχει αναλάβει ειδικές αποστολές για το θέμα της συγκέντρωσης των 180 βουλευτών…».
Το δημοσίευμα δεν μας αναφέρει ποιος και πότε του έχει αναθέσει αυτές τις «ειδικές αποστολές», αλλά όλοι/ες καταλαβαίνουν ότι ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει είναι ο ίδιος ο Σαμαράς.
Ο … άσχετος με τις επαφές που είχε ο επί 30 χρόνια φίλος του με τους Χρυσαυγίτες.

Πάμε τώρα σε μια άλλη είδηση που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος». Σε δισέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για «μεγάλη έκπληξη» γιατί όταν χρυσαυγίτες βρίσκονται σε δικαστήρια κατηγορούμενοι με αποδεικτικό υλικό, που δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση, σε βάρος τους, αθωώνονται.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαμπαρούση που μαζί με ομοϊδεάτες του τον Σεπτέμβρη του 22012 αναποδογύριζαν πάγκους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, προέβαιναν σε αντιποίηση αρχής ζητώντας τους έγγραφα και κατέστρεψαν τα εμπορεύματα τους. Γεγονός που καταγράφηκε από κάμερες και επιβεβαιώθηκε από αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες.

Το δικαστήριο αθώωσε όμως και τους δέκα κατηγορούμενους χρυσαυγίτες. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Νικήτα Σιώη μετακλητού υπαλλήλου της Χ.Α στην βουλή: «Δυο φορές έχει τεθεί σε αργία επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος του ποινικές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, δύο φορές έχει καταφέρει να βγει λάδι», αναφέρει το δημοσίευμα.

Που κολάν αυτές οι ειδήσεις του «Ποντικιού» και του «Εθνους», θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος.
Κι όμως έχουν σχέση για «καχύποπτους» σαν εμάς. 

Δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανένας ότι ο Μπαλτάκος «αποκατέστησε» -αν τις είχε χαλάσει ποτέ, εξ αιτίας ότι το ναζιστικό μόρφωμα τον «κάρφωσε»- τις σχέσεις του και με την Χρυσή Αυγή, και αυτές οι αθωωτικές αποφάσεις χρυσαυγιτών είναι δείγματα ότι οι προφυλακισμένοι ναζιστές μπορούν να πέσουν «στα μαλακά» όταν βρεθούν στα έδρανα του κατηγορουμένου; Φυσικά οι βουλευτές του Μιχαλολιάκου θα πρέπει να ψηφίσουν –είναι και μυστική ψηφοφορία, οπότε δεν γίνονται δημοσίως ρόμπες- πρόεδρο Δημοκρατίας σ’ αυτή την βουλή.

Παρατραβηγμένο σενάριο θα ισχυριστεί κάποιος. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική, δεν δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις. Σωστό κι αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου