Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ "ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η Αίγυπτος έκλεισε τα σχολεία σε δύο συνοριακές πόλεις στο βόρειο Σινά καθώς ο στρατός της χώρας προετοιμάζεται για μάχη με το Ισλαμικό Κράτος και επειδή κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνο τα παιδιά να πηγαίνουν για μάθημα σε εμπόλεμη κατάσταση...

Η Αίγυπτος προετοιμάζεται για πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι η εκπαίδευση των παιδιών έπεσε θύμα των αεροπορικών επιδρομών της Αιγύπτου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, του οποίου το παρακλάδι στην Αίγυπτο, η οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις κατά...
στρατιωτών και αστυνομικών και έχει αρχίσει να αποκεφαλίζει όσους δίνουν πληροφορίες στον αιγυπτιακό στρατό.

«Θέτουμε τις ζωές μας καθημερινά σε κίνδυνο», λέει ο Μοχάμεντ, δάσκαλος που ζει στην πόλη Σεΐκ Ζουγεΐντ (Sheikh Zuweid). «Αρκετές φορές ανταλλάσσονται πυροβολισμοί μεταξύ τζιχαντιστών και στρατού και αρκετές φορές αδέσποτες σφαίρες χτυπάνε τους πολίτες».
Ένας άλλος δάσκαλος που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, είπε στο Reuters ότι «έχουμε αρχίσει να αποκαλούμε τη διαδρομή να πάμε και να γυρίσουμε από το σχολείο, ταξίδι θανάτου».

Μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στις 24 Οκτωβρίου, που στοίχισαν τις ζωές σε 33 στρατιώτες και αστυνομικούς, η Αίγυπτος έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χερσόνησο του Σινά, έχει απομακρύνει εκατοντάδες οικογένειες από τα σύνορα και έχει γκρεμίσει τα σπίτια τους για να σκάψει μια βαθιά τάφρο κατά μήκος στα σύνορα με τη Γάζα, ώστε να καταστρέψει τα τούνελ της Χαμάς, από τα οποία το Ισλαμικό Κράτος λαμβάνει όπλα και άλλα εφόδια μέσα από τη Λωρίδα της Γάζας και από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση.

Εκτός από την τάφρο δημιουργείται κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα και μια «νεκρή» ζώνη ασφαλείας πλάτους ενός χιλιομέτρου, εντός της οποίας κατεδαφίζονται σπίτια, κόβονται δέντρα, ισοπεδώνονται όλα. Η τάφρος και η ζώνη θεωρούνται αρκετά μέτρα για να μην επικοινωνούν οι τζιχαντιστές με τη Χαμάς.

Στη χερσόνησο του Σινά έχουν υποστεί ζημιές και οι τηλεπικοινωνίες. Οι κάτοικοι λένε ότι δεν μπορούν να τηλεφωνήσουν ούτε για ασθενοφόρο, εάν κάποιος χτυπηθεί, ούτε να ενημερώσουν τον στρατό εάν εντοπίσουν συμμορίες τζιχαντιστών.
Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν στο σπίτι τους αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του αιγυπτιακού στρατού και των τζιχαντιστών. Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας λένε ότι χτυπήθηκαν από βλήμα όλμου.

Τα σχολεία στις πόλεις Σεΐκ Ζουγεΐντ και Ράφα, αμφότερες πάνω στα σύνορα με τη Γάζα, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι ο στρατός να ασφαλίσει την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου