Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Οι Βούλγαροι εθνικιστές του κόμματος VMRO, έκαναν πορείες διαμαρτυρίας  στη βουλγαρική πρωτεύουσα με κεντρικό σύνθημα «Τα δυτικά βουλγαρικά εδάφη είναι για πάντα βουλγαρικά»...
 
Ο χάρτης των διεκδικήσεων των Βουλγάρων εθνικιστών
Εκατοντάδες οπαδοί του εθνικιστικού κόμματος VMRO- έφεραν σημαίες της «Εσωτερικής μακεδονικής επαναστατικής οργάνωσης» και της βουλγαρικής σημαίας με... αφορμή την 95η επέτειο της ειρηνευτικής συμφωνίας της  Νεϊγύ (Συνθήκη της Νεϊγύ).

«Θέλουμε να δείξουμε στους αδελφούς μας, πέρα από τα βουλγαρικά σύνορα ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει», είπε ένας διαδηλωτής.

Στην πορεία έφεραν, επίσης, φωτογραφίες Βούλγαρων ηρώων για τη διεκδίκηση της Μακεδονίας, τους οποίους οι Σκοπιανοί τους θεωρούν δικούς τους ήρωες...

Διαδηλώσεις εκτός από τη Σόφια για τη συνθήκη της Νεϊγύ έγιναν στο Βέλικο Τάρνοβο, το Ρούσε, τη Βάρνα, το Σούμεν, το Μπουγκάς, Βάρνα και άλλες πόλεις στη χώρα.

Υπό ξένη Κατοχή τα Σκόπια και η Θράκη
Οι Βούλγαροι εθνικιστές κραύγαζαν συνθήματα όπως : «Βουλγαρία των τριών Θαλασσών- θέλουμε εκδίκηση», «Κάτω η συνθήκη της Νεϊγύ», «Βουλγαρική Μοισία, Θράκη, Μακεδονία (Σκόπια)».

Ο εθνικιστές της Βουλγαρίας με αναμμένους πυρσούς φώναζαν, χθες το βράδυ, «Βουλγαρία – Ελευθερία η Θάνατος» και κατόπιν όλοι μαζί έψαλλαν το εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας.

«Η Συνθήκη της Νεϊγύ, έκοψε τη σάρκες της Βουλγαρίας», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, Βαλέρι Σιμενόνοφ. Στάθηκε επιφυλακτικός στη χρήση του όρου γενοκτονία, αλλά τόνισε ότι οι συμπατριώτες  στην περιοχή των Σκοπίων και στη Σερβία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ξένη κατοχή.

Ο ίδιος θα τονίσει: 
«Είμαι της γνώμης ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στη Νεϊγύ, πρέπει να γίνει αποδεκτή ως  μια ιστορική αδικία και οι συμπατριώτες μας πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης.  Πρέπει, επίσης,  να αλλάξουν οι εκπαιδευτικές συνθήκες στην Βαρντάσκα Μακεδονία ώστε να διδάσκεται η βουλγαρική γλώσσα, για  μάθουν οι Βούλγαροι νέοι τη γλώσσα τους».

Σχετικά δημοσιεύματα κυκλοφορούν σήμερα σε πολλά βουλγαρικά και νοτιοσλαβικά μέσα ενημέρωσης, με  κύριο θέμα  την «Βουλγαρία των τριών θαλασσών»...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου