Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΓΟΣ ή ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ???

Το ερώτημα αυτό ανακύπτει κατά καιρούς, όταν ο Γιώργος Σταθάκης εμφανίζεται και με δηλώσεις του στέλνει στον Καιάδα όχι μονάχα επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται ως κυρίαρχες, αλλά πρωτίστως τους ίδιους τους αφελείς και παραμυθιασμένους ψηφοφόρους του...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQQ3Q0KadF2uYSCY9VblHkCu3lXPFSMksc4rDgCcWwMYxiKqgV

Μια ανάλογη φρενίτιδα προέκυψε αίφνης με τις δηλώσις Σταθάκη αναφορικά με τις εθνικές εκλογές και τη διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η απάντηση ωστόσο, για το αν είναι λαγός ή αποστάτης,  είναι πολύ απλή και προκύπτει αβίαστα αν...
συνεκτιμήσει κανείς τόσο τα γεγονότα όσο και τον  τρόπο με τον οποίο τα υποδέχονται τα συγκροτήματα εκείνα που τα μαύρα χρόνια της Κατοχής, στήριξαν με κάθε τρόπο την αιματοβαμμένη μπότα του 4ου Ράιχ. και αυτή η απάντηση συμπυκώνεται στην παρακάτω διαπίστωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΣΤΆΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΛΑΓΟ ΤΟ ΣΤΑΘΑΚΗ.

Για να μην υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία για το γεγονός πως όλα όσα γίνονται είναι με προτροπή, και με την απόλυτη συμφωνία της Κουμουνδούρου, παραθέτουμε στη συνέχεια από τα "ΝΕΑ" ένα άρθρο της Βούλας Κεχαγιά και με τον ευρηματικό τίτλο: "ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ". Ο αναγνώστης θα βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του

Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιχείρηση εφησυχασμού των αγορών και των πανίσχυρων οικονομικών funds θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου για να πείσει πως ενδεχόμενη έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα προκαλέσει τη συντέλεια του κόσμου…
Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, το μεγαλύτερο πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα δεν εντοπίζεται στο τι θα συμβεί στην πιθανότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ή στην αδυναμία εξασφάλισης της αυτοδυναμίας, ούτε καν στις εξάρσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν τα μάλα για τον κίνδυνο ενδεχόμενης αποσταθεροποίησης και νευρικής αντίδρασης των αγορών εφόσον μετά τις εκλογές κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό σημαίνει πως δεν τρέφουν αυταπάτες. Αντιθέτως, αναγνωρίζουν ότι στο εξωτερικό υπάρχουν οικονομικοί κολοσσοί που αντιμετωπίζουν ακόμη και τώρα με μεγάλη δυσπιστία τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωση που έκανε και ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης τον περασμένο μήνα στην Ουάσιγκτον και στο συνέδριο του ΔΝΤ, όταν εκπρόσωποι των αγορών ζητούσαν διαβεβαιώσεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προκαλέσει την καταστροφή τους. Κοινώς ότι δεν θα διαταράξει τα οικονομικά τους συμφέροντα.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
Παρ΄όλα αυτά το κλίμα αλλάζει. Και η Κουμουνδούρου κλείνει τα αφτιά της στις φοβικές αντιδράσεις των λαφαζανικών οι οποίοι ξινίζουν κάθε φορά που δημοσιοποιούνται τα ραντεβού στελεχών του κόμματος στο εξωτερικό, παρότι ακόμη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και το ΔΝΤ έχει επισκεφθεί και στο οικονομικό φόρουμ του Κόμο έχει συμμετάσχει.
Εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ εξουσιοδότησε τους Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργο Σταθάκη να συνομιλήσουν ακόμη και με μερκελιστές στην περίφημη συνάντηση του Βερολίνου με τον Γεργκ Ασμουσεν, μέλος της γερμανικής κυβέρνησης και αγαπημένο παιδί του Σόιμπλε, και εξωθεί τα οικονομικά του στελέχη να προετοιμάσουν το έδαφος επιδιώκοντας επαφές με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες.

Η μετάβαση του Γιώργου Σταθάκη στο Λονδίνο μόνο τυχαία δεν είναι λοιπόν. Το στέλεχος της Κουμουνδούρου θα βρεθεί από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη στο Σίτι προσκεκλημένος του ιαπωνικού επενδυτικού οίκου Νomura, που σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις Morgan Stanley, Merill Lynch, Goldman Sachs, J.P Morgan κ.λπ.

Το ενδιαφέρον του συμποσίου που διοργανώνει η Νomura έχει μόνο ένα θέμα και έναν καλεσμένο. Τον Γιώργο Σταθάκη που θα κληθεί μέσα στο τριήμερο να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική οικονομία. Ο εν λόγω οίκος εκπροσωπεί περί τα 35-40 funds που επενδύουν κυρίως στην Ευρώπη και ενδιαφέρονται για τις πιθανές επιπτώσεις μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα επενδυτικά τους κεφάλαια.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ
Όταν ο Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε στην Ουάσιγκτον τρία ήταν τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι συνομιλητές του – από την Παγκόσμια Τράπεζα ως τον ESM και τους μεγάλους οίκους - προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ: εάν θα παραμείνει προσηλωμένος όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, επομένως δεν θα τεθεί θέμα νομίσματος, εάν η αλλαγή κυβέρνησης θα γίνει ομαλά ή θα προκαλέσει αστάθεια και εάν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα χρηματοπιστωτικά (τράπεζες, real estate, πρότζεκτ που αφορούν τον τουρισμό). Πρακτικά δηλαδή ζήτησαν διαβεβαιώσεις για όλα τα θέματα που μπορεί να θίξουν τα συμφέροντά τους αδιαφορώντας σχεδόν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή για το εάν οι πλούσιοι θα πληρώνουν περισσότερο από τους μεσαίους ή τους φτωχούς.

Εκ παραλλήλου αλλά εντελώς συμπτωματικά τις ίδιες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και ο έτερος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός. Ο κ. Μηλιός έχει προσκληθεί από το Ελληνικό Παρατηρητήριο της London School of Economics την οποία διευθύνει ο οικονομολόγος Κέβιν Φέδερστον. Εκεί ο Γιάννης Μηλιός θα δώσει διάλεξη και θα συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες. Την εκδήλωση διοργανώνει η ένωση παραρτημάτων ελληνικών τραπεζών στη Βρετανία. Ως γνωστόν, ο Κέβιν Φέδερστον ανήκε στην επιτροπή σοφών που είχε συγκροτήσει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 για να συνεισφέρει με τις προτάσεις της σε μια νέα οργανωτική δομή κυβέρνησης και κράτους.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει προς το παρόν στην Αθήνα και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική οικονομία στο Συνέδριο που διοργανώνει Αμερικανικό Ινστιτούτο Λεβί στο Μέγαρο Μουσικής, ώστε αργότερα να απαντήσει και σε ερωτήσεις του ακροατηρίου του.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Ινστιτούτο είχε σπρώξει την πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ όταν μετέβη στο ΔΝΤ και μίλησε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Όλες οι διεθνείς δραστηριότητες των οικονομικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις ευλογίες της Κουμουνδούρου. Η ηγεσία θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η διεθνής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και η επαφή του με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Πρακτική που επικρότησε άλλωστε και ο εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης εξηγώντας στους δημοσιογράφους, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει παντού να παρουσιάζει τις απόψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου