Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Οι πολιτικές ζυμώσεις που συντελούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τόσο στην κυβέρνηση, υπό το πρίσμα, αφενός, της αναζήτησης των 180 βουλευτών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας...


Και αφετέρου των ισχυρών κλυδωνισμών που δέχεται το ΠΑΣΟΚ, μετά και την επιστολή-βόμβα του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία...
αμφισβήτησε ανοικτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απασχολούν το σύνολο του κυριακάτικου έντυπου Τύπου.

Μεγάλη έμφαση, ωστόσο, δίνεται και στις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα από πλευράς ΔΝΤ για την οικονομία κι ενώ παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Ελλάδα. Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων, το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά αλλά και η διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

«Ρήγματα στα κόμματα για τους 180», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Έθνος», χαρακτηρίζοντας ως σταυροδρόμι την εκλογή του ΠτΔ. Η εφημερίδα αναφέρεται και στα «μυστικά δείπνα Λαζαρίδη, Σταμάτη και Βορίδη με ανεξάρτητους βουλευτές», καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να βολιδοσκοπήσεις τις προθέσεις των βουλευτών και να τους προσεταιριστεί. Παράλληλα, το «Έθνος» γράφει και για τις «οριακές διαπραγματεύσεις με την τρόικα» και υπογραμμίζει ότι «το ΔΝΤ εκβιάζει την Ελλάδα για να μείνει στην Ευρώπη».

«Καθαρή λύση τώρα», γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», επισημαίνοντας ότι «οργιάζει το παρασκήνιο για ‘πρόθυμους’ βουλευτές και κόμματα», ενώ φιλοξενείται και δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σημειώνει ότι «θα πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ». Εξάλλου, η εφημερίδα γράφει και για τις «χρυσές προμήθειες» παραπέμποντας στο «ενδιαφέρον του ΛΑΟΣ μέσα από συχνές ερωτήσεις», ενώ παράλληλα ασχολείται και με τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι «κυλιούνται στο βούρκο οι φίλοι του πρωθυπουργού».

«Νάρκη του ΔΝΤ στο παζάρι με την τρόικα», τιτλοφορείται το κύριο άρθρο του κυριακάτικου «Βήματος» και προσθέτει: «Με σύμμαχο τον Σόιμπλε απαιτεί μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ». Η εφημερίδα κάνει λόγο για «αντίσταση της Αθήνας, η οποία προσβλέπει στις Βρυξέλλες». Δημοσιεύεται, ταυτόχρονα η έρευνα της Κάππα Research, η οποία δείχνει ότι το 55,9% των ερωτηθέντων επιθυμεί εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Αναφορικά με την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου «Ο εμφύλιος των… βαρόνων της μπάλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου