Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Τέλος σε φυσική, χημειά και σύνθετα μαθηματικά -- Το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε όλα τα σχολεία στις περιοχές της ανατολικής Συρίας τις οποίες έχει θέσει υπό τον έλεγχό του, εν αναμονή της «θρησκευτικής αναθεώρησης» του σχολικού προγράμματος, ανέφεραν κάτοικοι και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

Οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ από το περασμένο καλοκαίρι. Η Δαμασκός διατηρεί ακόμη τον...
έλεγχο μιας αεροπορικής βάσης και ορισμένων διάσπαρτων, μικρών θυλάκων.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ελήφθη την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του Ισλαμικού Κράτους με τους διευθυντές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ισλαμικό τέμενος, στα περίχωρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζορ.

«Το Ισλαμικό Κράτος τους ενημέρωσε ότι οι δάσκαλοι θα παρακολουθήσουν ένα θρησκευτικό σεμινάριο για έναν μήνα και ότι θα αντικατασταθεί το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα της 'άθεης' εκπαίδευσης», σημείωσε η οργάνωση.

Στις αρχές του σχολικού έτους, στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος αναθεωρήθηκε το πρόγραμμα και καταργήθηκαν μαθήματα όπως η φυσική και η χημεία. Στη θέση τους μπήκε το μάθημα της ισλαμικής διδασκαλίας. Ακτιβιστές της περιοχής υποστηρίζουν ότι στόχος των τζιχαντιστών πλέον είναι να περιορίσουν όσο το δυνατόν τα «ακαδημαϊκά» μαθήματα.

«Ανακοίνωσαν ότι θα διδάσκουν μόνο θρησκευτικά και λίγα μαθηματικά. Το πιστεύω τους είναι ότι όλη η γνώση ανήκει στον Δημιουργό, γι' αυτό δεν θα πρέπει να διδάσκεται ούτε καν η προπαίδεια», είπε ο ακτιβιστής Άμπου Χουσέιν Αλ Ντέιρι.

Λιγοστοί ντόπιοι διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των σχολείων. Σε βίντεο που αναρτήθηκε από ακτιβιστές στο διαδίκτυο διακρίνονται περίπου 20 αγόρια και κορίτσια κάτω των 12 ετών, συνοδευόμενα από δασκάλες καλυμμένες με μαύρες μπούρκες - όπως επιτάσσει το Ισλαμικό Κράτος - να διαδηλώνουν φωνάζοντας «Θέλουμε σχολείο».

Ο κ. Αλ Ντέιρι διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι και δεν τολμούν να διαδηλώσουν. Τους τελευταίους μήνες οι τζιχαντιστές έχουν σταυρώσει, εκτελέσει και αποκεφαλίσει εκατοντάδες ανθρώπους στην Ντέιρ Αλ Ζορ με την κατηγορία της «αποστασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου