Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ "ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και ελέγχου λαμβάνονται σε μια σειρά αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής - συμπεριλαμβανομένου και του ''Ελ. Βενιζέλος'' και της Λάρνακας και Πάφου της Κύπρου- μετά από πληροφορίες... 

Image

Για ενδεχόμενη απόπειρα αεροπειρατείας από τζιχαντιστές προκείμενου να κρατήσουν ομήρους τους επιβάτες στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIL.
Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε διάφορες πρωτεύουσες από...
μυστικές υπηρεσίες όπως η  CIA κ.ά. εδώ και 2-3 ημέρες εστιάζονται σε αεροδρόμια χωρών όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το ψευδοκράτος <<ΤΔΒΚ>>, ο Λίβανος- ένα δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας προσθέτει και την Τουρκία.

Καθώς διαφαίνεται πως η πληροφορία έχει σοβαρή αφετηρία, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ ότι ενημερώθηκε απευθείας  και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Β.Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.
Στο κέντρο η Κύπρος
Η πρώτη αναφορά - από τον  ΑΝΤ1 Κύπρου- έλεγε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Κύπρου έχουν λάβει την πληροφορία από αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Στις 31 Οκτωβρίου, οι μυστικές υπηρεσίες της Μεγαλονήσου ενημερώθηκαν για το σχέδιο Τζιχαντιστών του <<Ισλαμικού Κράτους>> (ISIL)  να καταλάβουν αεροπλάνο κυπριακής, ελληνικής ή βρετανικής εταιρείας.Δύο είναι τα ενδεχόμενα για τις προθέσεις των επίδοξων αεροπειρατών. Ή να τα μετατρέψουν σε ''ιπτάμενες βόμβες'' όπως την 11-11-2001 στην Νέα Υόρκη ή να απαγάγουν όλους τους επιβαίνοντες.- με το 2ο σενάριο να θεωρείται  και το πιο πιθανό

Οσον αφορά την Κύπρο και τα βρετανικά αεροσκάφη αναφέρεται ότι οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ΙSIL σε Ιράκ και Συρία.

Τις προάλλες η τουρκική εφημερίδα  Milliye και με τον τίτλο «Ο ισχυρισμός ότι μπορεί να γίνει αεροπειρατεία προκάλεσε αναστάτωση» και τον υπέρτιτλο «Συναγερμός ΙSID – ISIL στον αέρα» έγραφε ότι  αποκαλύφθηκε πως οι τουρκικοί αεροπορικοί θεσμοί έδωσαν στις αεροπορικές εταιρίες την πληροφορία ότι οι ISID – ISIL, ετοιμάζεται να απαγάγει αεροσκάφη, που πραγματοποιούν πτήσεις από το Λίβανο, την «ΤΔΒΚ» και την Ελλάδα, καθώς και αεροσκάφη που μεταβαίνουν στις χώρες αυτές και να τα οδηγήσει στη Μοσούλη. Οι αεροπορικές εταιρίες, που ετέθησαν σε συναγερμό αναβάθμισαν στο ανώτεροι επίπεδο την ασφάλεια πτήσεων δίνοντας
οδηγίες στο προσωπικό τους.

Σήμερα η εφημερίδα Zaman αναφέρει ότι οι τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας έχουν τεθεί σε συναγερμό έναντι των τρομοκρατικών ενεργειών των τρομοκρατικών οργανώσεων ISID-ISIL (και ΡΚΚ...).
 
Συγκεκριμένα αναφερει ότι η τρομοκρατική οργάνωση ISID-ISIL σχεδιάζει να καταλάβει αεροπλάνα, τα οποία μεταφέρουν επιβάτες από την Τουρκία, το Λίβανο, την Ελλάδα και την Κύπρο και να τα οδηγήσει στη Μουσούλη με στόχο να χρησιμοποιήσει τους επιβαίνοντες για τα παζαρέματα που θα κάνει. 
Και με 20 οχήματα Επιπλέον οι τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας προειδοποίησαν ότι 20 οχήματα με βόμβες πραγματοποίησαν είσοδο στην Τουρκία από τα σύνορα του Χατάι και η Γενική Ασφάλεια της χώρας έστειλε προειδοποίηση για το θέμα σε 81 νομούς, δίνοντας οδηγίες για την αύξηση των ελέγχων στις μητροπόλεις. Στην προειδοποίηση αναφέρθηκε ότι ελήφθησαν πληροφορίες πως τα εν λόγω οχήματα έχουν ως στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις και στις τουριστικές περιοχές.
Ακόμα τονίστηκε πως  Όσον αφορά το ΡΚΚ, λέγεται ότι οπαδοί του ΡΚΚ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με όπλα και βόμβες στο σύνολο της χώρας, ειδικά στα δημόσια κτίρια. 

Οι ανακοινώσεις της Κυπριακής Αστυνομίας

Τις αρχικες  πληροφορίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1 Κύπρου, επιβεβαίωσε  ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης: <<Από το καιρό που άρχισαν τα γεγονότα στο Ιράκ λαμβάνονται, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας στα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, στις 31 Οκτωβρίου διαβιβάστηκε στο αρχηγείο Αστυνομίας μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία η οποία έτυχε χειρισμού, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες και το θέμα παρακολουθείται>>, είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου