Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΥΡΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Είναι μια ευκαιρία να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη. Όλοι εμείς που όψιμα αφυπνιστήκαμε και αίφνης καταστήσαμε τους εαυτούς μας αρμοδίους να κρίνουμε τους πάντες – ακόμη και τους αγωνιζόμενους – τοποθετώντας ωστόσο την αφεντιά μας υπεράνω πάσης κριτικής, και φυσικά επι του καναπέως…


Είναι μια ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στους «ηγέτες» μας, για να δούμε πως ξεφτιλίζεται η πολιτική ζωή, όταν ξεχειλίζουν τα πάντα γύρω μας από τη γλίτσα των ανθρώπων…

Να κουνήσουμε λίγο τον «αντιμνημονιακό» φερετζέ των ιστοσελίδων και γενικώς των πηγών της ενημέρωσής μας, γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι το άτι του ποιητή και άλλο ο Δούρειος ίππος της πέμπτης φάλαγγας και η μάσκα του Εφιάλτη…

Να αναλογιστούμε για ποια πράγματα μας ενημέρωσε το μεσημεριανό δελτίο από το έκτρωμα του Καψή…

Να ρίξουμε μια τελευταία ματιά στη στάση μας και στα σχόλια που εκστομίσαμε, ασκώντας το δημοκρατικό μας δικαίωμα να έχουμε άποψη (κι ας είναι άποψη που επιπλέει)…

Να θυμηθούμε, όσο και αν πονά, πως το δικαίωμα όλων μας να θερίζουμε τους καρπούς της Δημοκρατίας, το αποδυναμώνει και κάποια στιγμή μας το στερεί ολοκληρωτικά η απάθεια και η απροθυμία μας να συμμετέχουμε στους αγώνες για τα αυτονόητα…

Και αν τα κάνουμε όλα αυτά, τότε μπορεί και να κατανοήσουμε γιατί κατάφεραν μια χούφτα προσκυνημένα ανδρείκελα να...
οδηγήσουν μια χώρα στον αφανισμό και το λαό της στην απόλυτη δυστυχία μέσα σ αυτά τα πέντε χρόνια της ντροπής και της ταπείνωσης.

Σήμερα λοιπόν στην Αθήνα, διοργανώθηκε ένα συλλαλητήριο πανελλαδικό.
Ένα συλλαλητήριο  το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο. Γι αυτούς που την επιτυχία τη σταθμίζουν μόνο με τη συμμετοχή, αυτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία κατά γενική ομολογία.

Για όλους τους υπόλοιπους που έμαθαν να συνυπολογίζουν σ αυτή την επιτυχία, το περιεχόμενο των αιτημάτων που προβάλλονται από τους διοργανωτές, ίσως να μπορεί κανείς να συμπληρώσει κάμποσα αιτήματα δίπλα σ αυτά που ήδη ακούστηκαν, δύσκολα όμως θα διαφωνήσει με την ουσιαστικότητα και τη σοβαρότητα αυτών που επελέγησαν να προβληθούν.

Όπως και να έχει πάντως, αυτό το συλλαλητήριο ήταν το γεγονός της ημέρας, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας κατέβηκε στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή του σε μια πολιτική που ρημάζει τα πάντα στο διάβα της.

Πως υποδέχτηκε τη σημερινή κινητοποίηση το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ?

  • Πρώτη είδηση για τη ΝΕΡΙΤ, ήταν το γεγονός ότι η σύγκλητος του Φορτσάκη συνεδρίασε χωρίς της ενοχλητική παρουσία των φοιτητών (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ γιατί η ΝΕΡΙΤ αγαπά το Φορτσάκη).
  • Δεύτερη είδηση για τη ΝΕΡΙΤ, ήταν η «μαγκιά» του πρωθυπουργού που απείλησε τα «θρασίμια» τους φοιτητές που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον ξεπεσμό του Φορτσάκη. Ο θεματοφύλακας λοιπόν των φρουρούμενων πανεπιστημίων πρωθυπουργός, τιμώντας το παρελθόν του ως μέλος των ταγμάτων εφόδου αλλά και την παράταξη που υπήρξε εκτροφείο των δολοφόνων του Τεμπονέρα, επεδόθη σε ρεσιτάλ τσαμπουκά απέναντι στους Έλληνες φοιτητές. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που κάθησε σαν κότα δίπλα στον γ.γ του ΝΑΤΟ, κάνοντας γαργάρα την εθνική μας ατζέντα και ανεχόμενος την προτροπή του γερακιού ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησε να παραδώσει τη χώρα αμαχητί και αναντίρρητα (Δείτε τον πρωθυπουργό και την παράταξή του  ΕΔΩ σε στιγμές δολοφονικού παροξυσμού, και ΕΔΩ όπως και ΕΔΩ στην εκδοχή της κότας που αίφνης θυμήθηκε πως είναι και τσαμπουκάς – Από κείνους όμως που τρέμουν σαν δαρμένα σκυλιά να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στο πλήθος χωρίς πραιτοριανούς και βαστάζους ).
  • Τρίτη είδηση για τη ΝΕΡΙΤ, ήταν και πάλι ο πρωθυπουργός που συνέφαγε με το «χαμόγελο του παιδιού».
  • Τέταρτη είδηση για τη ΝΕΡΙΤ ήταν η πρωθυπουργός που θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τη συνάντηση του Παπούλια με τον Τσίπρα.
  • Πέμπτη είδηση της μέρας για τη ΝΕΡΙΤ, ήταν η ανάπτυξη που ξαναέρχεται και ερχομό δεν έχει.
  • Έκτη είδηση της μέρας για την ακριβοπληρωμένη μας ΝΕΡΙΤ, ήταν τα σκισμένα μνημόνια που ξανασκίζονται από τον σκίστη πρωθυπουργό (πρόκειται για είδηση που πάει πακέτο με την πουτάνα την ανάπτυξη που έχει αργήσει να έρθει αλλά όπου να ναι θα φανεί).
  • Έβδομη είδηση της μέρας, η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ούτε λέξη για τις επικίνδυνες αποφάσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
  • Και τέλος, πριν το δελτίο καιρού, η ΝΕΡΙΤ θυμήθηκε πως σήμερα υπήρξε και ογκωδέστατο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Πως υποδέχτηκαν το συλλαλητήριο οι ιστοσελίδες που διαβάζεις και οι αντιμνημονιακοί» φωνακλάδες ευκαιρίας???
Άλλοι απλά το αποσιώπησαν, άλλοι με πικρόχολους τίτλους για τα ανύπαρκτα κάγκελα, και άλλοι με φτηνούς σχολιασμούς για το ΜΕΤΡΟ που δεν έκλεισε όπως άλλες φορές. Πανδαισία σοβαρής κριτικής ανάλυσης δηλαδή, χωρίς να καταπιάνεται με επουσιώδη ζητήματα όπως η μεγαλειώδης συμμετοχή και φυσικά το περιεχόμενο των αιτημάτων.

Πως το υποδέχτηκαν κάποιοι αναγνώστες απλοί άνθρωποι σαν όλους εμάς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μας τιμούν με την παρουσία τους???
Κάποιοι δεν είδαν ας πούμε Ελληνικές σημαίες.
Κάποιοι άλλοι είδαν την Αθήνα πλημμυρισμένη από τους «χαφιέδες του ΠΑΜΕ» (κάτι σε Λαγό μου θυμίζει αυτό) που η αστυνομία δε τους εμπόδισε γιατί είναι «στηρίγματα του συστήματος».
Με δυο λόγια ο καθένας είδε τον καημό που κουβαλάει μέσα του σ αυτό το συλλαλητήριο.

Τι δεν είδαν όλοι τούτοι που διαθέτουν τέτοιο θησαυρό – απόθεμα κριτικής σκέψης???
Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Και η ΝΕΡΙΤ… και οι «αντιμνημονιακές» ιστοσελίδες… και όλοι εμείς οι πάντα πρόθυμοι σχολιαστές.
Το πρώτο πράγμα που δεν είδαν, είναι τη δική τους παρουσία σε μια κινητοποίηση αντίστασης. Σε μια κινητοποίηση που ο καθένας δικαιούται να την ήθελε και κάπως διαφορετική αλλά αυτό δεν αναιρεί το χαρακτήρα της ως κινητοποίηση αντίστασης με συγκεκριμένο πακέτο πολιτικών και άλλων αιτημάτων.

Παρατήρησαν βέβαια ότι δεν υπήρχαν Ελληνικές σημαίες στο συλλαλητήριο, αλλά δεν είναι μόνο που ξεχνούν πως ήταν συλλαλητήριο και όχι παρέλαση σε εθνική γιορτή, δεν μπήκαν στον κόπο να δουν ούτε τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό, ούτε τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι άκουσαν,  ούτε και το περιεχόμενο των ομιλιών που εκφωνήθηκαν. Απλώς παρατήρησαν ότι δεν υπήρχαν ελληνικές σημαίες σε μια κινητοποίηση συνδικαλιστική.

  • Άντε τώρα να εξηγήσεις σε κάποιους πως τη σημαία δε την τιμάς αν τη χρησιμοποιείς ως κολαούζο σε κάθε περίπτωση, αλλά εκεί που πραγματικά έχει νόημα να αναδεικνύεις το σημαντικό συμβολικό και εθνικό φορτίο της. Πιστεύει κανείς ότι αυτή η ανάγκη, υπάρχει σε μια συνδικαλιστική παλλαϊκή κινητοποίηση???
  • Άντε τώρα να θυμίσει σε όλους αυτούς που δεν είδαν Ελληνικές σημαίες στο συλλαλητήριο, πως οι Σαμαράς, Παπαδήμος, Βενιζέλος κλπ, κάθε φορά που υπέγραφαν μια συμφωνία εθνικής ταπείνωσης, το έκαναν με φόντο την Ελληνική σημαία.
Οι άλλοι, παρατήρησαν πως δεν υπήρχαν κάγκελα στους δρόμους γύρω από τη Βουλή. Και εξ αυτού του λόγου φυσικά συμπέραναν τα μύρια όσα.

  • Άντε τώρα να εξηγήσεις σε όλους αυτούς, πως τα κάγκελα δε προστατεύουν πολιτικές αλλά ανδρείκελα που εκτελούν εντολές άλλων.
  • Άντε να εξηγήσεις σε όλους αυτούς, πως με τα φάσκελα, δε φασκελώνονται πολιτικές, αλλά τα ανδρείκελα που τις εφαρμόζουν.
  • Άντε να καταλάβουν όλοι αυτοί πως για το σύστημα, τα ανδρείκελα είναι αναλώσιμα. Αυτό που το ενδιαφέρει είναι να μη στοχοποιηθούν οι πολιτικές του και δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τα ανδρείκελα που εύκολα τα αντικαθιστά.
Είναι εύκολο πράγμα λοιπόν να κουνάς τα κάγκελα και να φασκελώνεις ανδρείκελα. Τις πολιτικές όμως… πότε θα τις κουνήσουμε με στόχο την ανατροπή τους???

Η Ελληνική κοινωνία καταδικάστηκε στη δυστυχία και στο μαρασμό, όχι από τα κάγκελα της πλατείας, αλλά από τις πολιτικές που υπαγορεύονται από ξένα κέντρα στους ενοίκους του κοινοβουλίου.

Όσο και να κουνάς τα κάγκελα λοιπόν, οι πολιτικές δε γκρεμίζονται αν δε στοχεύσεις την ανατροπή τους.

Εκεί λοιπόν στοχεύει το ΠΑΜΕ, γι αυτό και δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα κάγκελα και τα φάσκελα των όψιμων «επαναστατών» που ανακάλυψαν πως υπάρχει κίνημα μόλις το 2010, και αφού πρώτα ψήφισαν και ξαναψήφισαν τα πολιτικά ρεμάλια που έφεραν τον τόπο σ αυτή την κατάντια.
Ασχολείσαι λοιπόν με κάγκελα, με φάσκελα, και μιλάς αβασάνιστα για λακέδες του ΠΑΜΕ, μιμούμενος το Λαγό που ήθελε να συγκαλύψει πίσω από αυτές τις κορώνες, πως κάποιοι υπήρξαν δουλέμποροι φτηνοπληρωμένης εργασίας και λακέδες των εφοπλιστών???

Γι αυτά μιλάς??? Μ αυτά ασχολείσαι??? Έτσι στηρίζεις αυτούς που επιμένουν να αγωνίζονται και το κάνεις μαζί με τη ΝΕΡΙΤ και τα δήθεν αντιμνημονιακά ιστολόγια που σε ενημερώνουν??? Και μετά αναρωτιέσαι γιατί η πατρίδα έφτασε ως εδώ???

Ο καθρέφτης την έχει την απάντηση… Τολμάς να τον κοιτάξεις???


Σχετικό μας άρθρο...

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου