Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η ISIS ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ο διοικητής της ISIS, Tarkhan Batirashvili, γνωστός και ως «Ομάρ ο Τσετσένος», προειδοποιεί πως η Ρωσία σύντομα θα γίνει στόχος της τρομοκρατικής ομάδας... 

1

Σύμφωνα με τους «The Moscow Times», ο Batirashvili, που έχει αποκτήσει τρομερή φήμη στη Συρία, επιδιώκει τώρα...
«εκδίκηση» στη Ρωσία για την υποστήριξη της Μόσχας στον πρέδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσσαντ.

«Η Ρωσία θα είναι η επόμενη», ήταν το μήνυμα που μετέφερε στον πατέρα του, ο οποίος ζει στο φαράγγι Pankisi στη Γεωργία. Και συνέχισε: «Μην ανησυχείτε μπαμπά, θα έρθω σπίτι και θα δώσω ένα μάθημα τους Ρώσους. Θα πάρω την εκδίκηση μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Tarkhan Batirashvili.

4

Ο Tarkhan μισεί τη Ρωσία γιατί προέρχεται από μια περιοχή, την οποία ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να συντρίψει αφού αποτελεί πυρήνα ισλαμιστικών εξεγέρσεων. Παράλληλα, κρατάει μανιάτικο στον Πούτιν τη βοήθεια του να παγιώσει τις κινήσεις αυτονομιστικών στις επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας το 2008.

Ο εκ των ηγετών της ISIS αγωνίζεται αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου σε Συρία και Ιράκ. Στην ομάδα του βρίσκονται και δεκάδες νέοι από Pankisi, που έγιναν τζιχαντιστές, δυσαρεστημένοι από την έλλειψη θέσεων εργασίας και εξοργισμένοι από την κυριαρχία της Ρωσίας στον Καύκασο.

hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου