Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Το πρόβλημα με τους τζιχαντιστές αποτελεί γεγονός στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων-FYROM, αυτό, τουλάχιστον, αναφέρθηκε από το State Department...
 

Σχετικά αναφορά έγινε από την τηλεόραση των Σκοπίων 24Vesti, η οποία σημειώνει ότι... αν και δεν υπάρχουν  επίσημα στοιχεία , είναι πολλοί αυτοί που πολέμησαν ή πολεμούν  στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’.

Η εφημερίδα, εξάλλου, ‘Ούτρινσκι βέσνικ’ δημοσιεύει ότι  έφθασε στα Σκόπια ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης, Robert Bradke,  προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για την κατάσταση που επικρατεί, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν για πολλούς τζιχαντιστές (Αλβανούς) που έχουν ενταχθεί στο ‘ισλαμικό κράτος’ δημιουργώντας αλβανικές ομάδες τζιχάντ σε αυτό.

Ο Bradke, που είναι αρμόδιος σε θέματα τρομοκρατίας και θρησκευτικού φανατισμού, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντνάν Γιασάρι.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης σε δηλώσειςτου,  τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν αυστηροί νόμοι που να εμποδίζουν την αναχώρηση των τζιχαντιστών για τη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων ψήφισε πρόσφατα νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τεσσάρων ετών σε άτομα που εμπλέκονται σε συγκρούσεις σε χώρες του εξωτερικού, αλλά ο νόμος κρίνεται ως ανεπαρκής.

Η Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε επίσης το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την επιστροφή  των τζιχαντιστών στη χώρα, η οποία στερείται υπηρεσίας καταγραφής τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου