Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΖΑ

Οι αιγυπτιακές αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους που ζουν κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της χώρας με τη Λωρίδα της Γάζας, να εκκενώσουν την περιοχή... 
 
 
Ώστε να κατεδαφίσουν οικήματα που υπάρχουν και να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη, προκειμένου να σταματήσουν τη διακίνηση όπλων και... τρομοκρατών μεταξύ της Αιγύπτου και του παλαιστινιακού εδάφους, ανέφεραν οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ‘Χάαρετζ’ το μέτρο εφαρμόζεται μετά από την επίθεση τρομοκρατών σε στρατιωτικό φυλάκιο, όπου έχασαν τη ζωή τους 31 Αιγύπτιοι στρατιώτες, στην πλέον ανήσυχη περιοχή της χερσονήσου του Σινά.
Μετά την επίθεση, η Αίγυπτος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευσε την κυκλοφορία από το σούρουπο μέχρι τα ξημερώματα στην περιοχή.
Οι αρχές έκλεισαν, επίσης, απ’ αόριστον, τη συνοριακή διέλευση προς τη Γάζα, τη μοναδική που υπάρχει εκτός των ισραηλινών συνόρων.
Η ουδέτερη ζώνη, θα περιλαμβάνει  τάφρο γεμάτη με νερό, ώστε να ματαιώσει κάθε σχέδιο δημιουργίας σήραγγας προς την Αίγυπτο. Η τάφρος θα έχει πλάτος περίπου 500 μέτρων και μήκος περίπου 13 χιλιομέτρων.
Οι αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού έδωσαν προθεσμία στους κατοίκους της περιοχής να την εκκενώσουν μέσα σε 48 ώρες.
Ο αιγυπτιακός στρατός έχει εξαπολύσει ευρεία επίθεση στο βόρειο τμήμα του Σινά, εναντίον των ισλαμιστών εξτρεμιστών που έχουν μετατρέψει πολλές περιοχές σε προπύργια κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, καταστρέφοντας πολλές σήραγγες που χρησιμοποιούνταν για λαθρεμπόριο και συνδέονταν με την περιοχή της Γάζας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου