Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ "ΣΤΗΡΙΞΗ" ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ

Η προκλητικότητα της Τουρκίας διευρύνεται όσο δεν παίρνει απάντηση από την Ε.Ε - ΝΑΤΟ και η Ε.Ε σιωπούν απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Ωστόσο όλοι ξέρουν πως το ενδεχόμενο μιας σύρραξης στο υπογάστριο της Ε.Ε. θα προκαλούσε μύρια όσα προβλήματα στους «28»... 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdPW-PLQOYyZJEKdT-lG5a91Mdxf9WvJ6y1gaT9DYa-HuYlRpn

του ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΠΟΓΛΗ

Η γειτονική χώρα επί δεκαετίες προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες στο θαλάσσιο και εναέριο εθνικό μας χώρο. Οι προκλήσεις όμως αυτές από το 1981 και μετά δεν αφορούν μόνον...
τη χώρα μας αλλά ολόκληρη την Ε.Ε., αφού η ελληνική επικράτεια συγκαταλέγεται στην Κοινοτική επικράτεια (ευρωπαϊκό έδαφος).

Συνεπώς η Ε.Ε. με τις πράξεις της και τις παραλείψεις της ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αυξανόμενη προκλητικότητα της τουρκίας η οποία τώρα αμφισβητεί ευθέως και τα δικαιώματα της Κύπρου, πέραν του προβλήματος των κατεχομένων εδαφών του κράτους –μέλους της Ε.Ε.
Εφέτος (ως το τέλος Σεπτεμβρίου) η Τουρκία είχε προβεί σε 1844 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 591 παραβάσεις της Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας. Στις παραβιάσεις και παραβάσεις πήραν μέρος 956 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 112 ήταν οπλισμένα.

Πέρυσι, είχαν γίνει 636 παραβιάσεις και 577 παραβάσεις από 1086 αεροσκάφη. Αντίστοιχα νούμερα υπάρχουν και για τα προηγούμενα χρόνια που αποδεικνύουν ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας διευρύνεται όσο δεν παίρνει την απάντηση που πρέπει από τους καλοπερασάκηδες ηγέτες της Ε.Ε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου