Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΣΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Την ποινή του απαγχονισμού αντιμετωπίζουν Κούρδοι αξιωματούχοι οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’, στην επαρχία Κιρκούκ...

 

Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή που εξετάζει τους κατηγορούμενους οι οποίοι ήταν...
αξιωματούχοι ασφαλείας και πρόκειται να αντιμετωπίσουν το Στρατοδικείο. Η παραδοχή του εγκλήματος θα έχει ως αποτέλεσμα το κρέμασμά τους στην αγχόνη.

Οι αξιωματούχοι, ο αριθμός  των οποίων δεν αναφέρεται, ήταν στο υπουργείο Πεσμεργκά, ενώ υπάρχουν και πολιτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τα πολιτικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που συζητείται είναι η επιλογή του απαγχονισμού αφού οι κατηγορίες αναφέρονται για έσχατη προδοσία.

«Εξακολουθούμε τη διερεύνηση και σε κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αξιωματούχοι συναλλάσσονταν με τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ με στόχο το προσωπικό όφελος, θα αντιμετωπίσουν βαριά ποινή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πεσμεργκά, Χάλγκορντ Χικμάτ.

«Εκείνοι που θα δικασθούν στο στρατοδικείο, με τη κατηγορία των εγκλημάτων κατά του κράτους, η εκτέλεσή τους, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του δικαστηρίου», πρόσθεσε ο Χικμάτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αρμπίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου