Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Από τη μία λοιπόν η θλιβερή συγκυβέρνηση, με την ύπουλη μεθοδολογία την οποία έχει αναγορεύσει σε κανόνα στην πολιτική της συμπεριφορά, αξιοποιεί την πολυσυζητημένη τροπολογία για τη ρύθμιση των οφειλών, προκειμένου να περάσει από το παράθυρο μια ακόμη κατοχική ντιρεκτίβα...

Ψυχρολουσία από ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές επικουρικών συντάξεων

Πίσω λοιπόν από το θρίλερ των προηγούμενων ημερών, περί δήθεν εκνευρισμού του ανίκανου πρωθυπουργού για τους ανίκανους υπουργούς του που υποτίθεται ότι...
καθυστερούσαν αδικαιολόγητα να καταθέσουν στη Βουλή την τροπολογία για τη ρύθμιση των οφειλών, και μετά από την εκτεταμένη επικοινωνιακή αξιοποίηση του εν λόγω θρίλερ, αυτό που κρυβόταν ήταν μια ακόμη πολιτική προστυχιά, αφού παράληλα με τα προβλεπόμενα για τη ρύθμιση των οφειλών σε δημόσιο και ασφαλισικά ταμεία, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (ένα ακόμη κατοχικό χαράτσι έμπνευσης Βενιζέλου) παρατείνεται στη διετία 2015- 2016 με προσδοκία εσόδων 1,530 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου 765 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Την ίδια στιγμή νέα ψυχρολουσία επεφύλαξε το ΣτΕ για όσους είχαν προσφύγει κατά των περικοπών των επικουρικών τους συντάξεων, καθώς η δικαιοσύνη των αναδρομικών έκρινε συνταγματικό το «τσεκούρωμα» των συντάξεων.
 
Οι δικαστές του Α Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν ότι η κυβέρνηση δικαιούται να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε εξαιρετικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες. Το θέμα παραπέμπεται για τελική απόφαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ο μηχανισμός του κατοχικού δικαίου λειτουργεί άψογα. Ο ένας πυλώνας νομοθετεί, ο δεύτερος πυλώνας αποφαίνεται, ερμηνεύει και φυσικά εφαρμόζει. Όσο για την Ελληνική κοινωνία...  Πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της ευκολοπιστίας, της υπομονής και της πρωτοφανούς απάθειάς της απέναντι στα τεκταινόμενα.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου