Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ

Δύσκολα τα πράγματα στη  Ανατολική Μεσόγειο και θα γίνουν και δυσκολότερα ...Το να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να ακούσουμε την φωνή της λογικής την στιγμή που οι Τούρκοι τραβάνε το σχοινί πέρα από τα δήθεν παιχνίδια για να επιβάλλουν τις θέσεις τους με τα όπλα ποντάροντας στην υποχωρητικότητα μας και τον κατευνασμό πρέπει και μάλλον έχει καταφέρει  τελικά  να μας αφυπνίσει...

270520131014232169403 

Διάφοροι ειδικοί και πολιτικοί που θέλουν δήθεν να διαμορφώσουν γνώμη  μιλάνε για  κινήσεις σύνεσης και για «υπόπτους» πολεμοχαρείς… Πρέπει τελικά οι (ύποπτοι) να είναι πολλοί γιατί μάθαμε και...
μάλλον δεν θα διαψευστεί ότι μετά το επεισόδιο με τον Βρετανό ο Σαμαράς έχει αγριέψει και μετέφερε την ανησυχία του αλλά και τον εκνευρισμό του και στο ΥΠΕΘΑ!

Ο Αβραμόπουλος που μπορεί να είναι διπλωμάτης αλλά έχει μεταλλαχθεί σε άριστο Στρατιωτικό Αναλυτή   ζήτησε λύσεις  για την αντιμετώπιση της κρίσης και μάλιστα άμεσες και  το ΓΕΕΘΑ πρότεινε και θα  είναι άμεσα εκτελεστέες οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε συνεργασία των » ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ-ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ!»

Θα διακινδυνέψουμε  μερικές εκτιμήσεις που θα πρέπει είναι οι επόμενες κινήσεις της Ελλάδος σε Στρατιωτικό επίπεδο και ελπίζουμε να πέσουμε μέσα …
Διαρροές  κάνουν λόγω για αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο μιας Ελληνικής Φρεγάτας με μεγάλη εμπειρία σε κρίσεις και συμμετοχή Ασκήσεων και περιπολιών σε διεθνή νερά και με εμπειρία στο κυνηγητό πειρατών και διεθνών εμπόρων όπλων  με ειδικές διασυνδέσεις! 

fregata-psaraΗ εμπειρία των Στελεχών των Πολεμικών  μας  Πλοίων στο τομέα εγκλωβισμού  στόχων επιφανείας είναι υπεράνω κριτικής και οι Αξιωματικοί επιχειρήσεων  από τους καλύτερους στο ΝΑΤΟ!
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μείνουν τα υπερσύγχρονα μας υποβρύχια να σαπίζουν στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και να εκτελούν  περιπολίες μέχρι τον Ναύσταθμο της Σούδας! 

Εξάλλου όπως είδαμε στην τελευταία άσκηση των Τούρκων εφαρμόζουν την τακτική του Αποκλεισμού  των Ελληνικών νησιών με το άπλωμα της Τούρκικης Αρμάδας και μόνο τα Υποβρύχια μπορούν να σπάσουν τον αποκλεισμό χωρίς να εμπλακούμε   σε θερμό επεισόδιο τουλάχιστον άμεσα!

Αν η Ελλάδα γιατί δεν πιστεύει κανείς ότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα εμπλακούν σε μια πολεμική σύρραξη  με τον εταίρο και πελάτη τους την Τουρκία είναι βαθιά νυχτωμένος, και  αν επαναλαμβάνω αν αφήσουμε την Τουρκία να στήσει την εξέδρα στην ΑΟΖ της Κύπρου το παιχνίδι έχει χαθεί και αν χάσουμε το παιχνίδι στην Μεσόγειο, το επόμενο που θα παιχθεί θα είναι στη μέση του Αιγαίο στα λεγόμενα διεθνή ύδατα και τότε θα το έχουμε χάσει και με τη βούλα! 

nqd1ag2
Εκείνο που πρέπει να μας προβληματίζει είναι η προστασία της Φρεγάτας μας από τα μαχητικά που θα κάνουν την εμφάνισή τους σε μια κλιμακούμενη αντίδραση!…Η Αποστολή Ελληνικών μαχητικών στην Αεροπορική Βάση της Πάφου θα πρέπει να είναι έτοιμα και  σε πεντάλεπτη ετοιμότητα! (Το προβλέπει άλλωστε το λεγόμενο Αμυντικό Δόγμα)

Το σχέδιο της Αποστολής της Φρεγάτας  θα έχει μόνο στόχο αποτροπής αφού και η Ελληνική Τορπιλάκατος που επιτηρεί τα σύνορα του Λιβάνου στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης θα είναι μια δυνατή δεύτερη Μονάδα κοντά στη Περιοχή και πρέπει να είναι άμεσα εκμεταλλεύσιμη αν τα πράγματα πάνε να ξεφύγουν!

Όλα όμως πιστεύω ότι θα κριθούν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος στην Κύπρο την 7 Νοεμβρίου αν και  είδαμε πλήρη ταύτιση των απόψεων λόγω και της αντίδρασης  του Σαμαρά που αντέδρασε άμεσα όταν ο Βρετανός θεώρησε  το απο κοινού κείμενο πολύ αυστηρό για την Τουρκία έδειξε ότι επιτέλους κάτι φαίνεται να αλλάζει στο η Κύπρος αποφασίζει και εμείς στηρίζουμε !

Tamar, The Natural Gas Production Platform Off The Israeli Coast, Is To Begin It's Natural Gas Production
Στο Στρατιωτικό επίπεδο της Κύπρου ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γιώργος Μπασιακούλης είναι ότι καλύτερο έχουμε από τα στρατιωτικά μυαλά ,με τεράστια πείρα στην Αντιαεροπορική Άμυνα και γνώστης όλων των Νατοϊκών πολύπλοκων σχεδίων που τον κάνει ιδανικό  για την συγκεκριμένη χρονικά στιγμή αν και έχει ελάχιστο χρόνο στη θέση του Αρχηγού της Ε.Φ!

Το ότι είναι της γενιάς του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού  Κωσταράκου και γνωρίζονται από παλιά έχοντας τις ίδιες γνώσεις και είναι της  ίδιας Στρατιωτικής Κουλτούρας η συνεργασία του ΓΕΕΘΑ και της Εθνικής Φρουράς θα είναι για πρώτη φορά στην Ιστορίας μας  Ιδανική !
Σίγουρα πρέπει να σχεδιάσουμε εμείς τον χρόνο τον τόπο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έρχεται και μπορούμε ακόμη και να την αποτρέψουμε …Αλλά  κινήσεις κατευνασμού και υποχωρητικότητας έναντι της Τουρκίας  πρέπει να εκλείψουν!
Δεν είμαστε ντε και καλά πολεμοχαρείς …Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε να είμαστε τουλάχιστον  πολεμιστές ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου