Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Βρετανία, χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμμαχος του ΝΑΤΟ, μπλόκαρε το διάβημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία...

aoz

Η επίσημη δικαιολογία των Βρετανών, που δεν πείθει όμως κανέναν, αναφέρει ότι το έκαναν επειδή επιθυμούν την αποφυγή πρόκλησης εντάσεων και...
διατάραξης των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα και σε δήλωσή του προς το Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις ανέφερε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υποστήριξε το διάβημα της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη διότι ήταν μία ασυνήθιστη διαδικασία με κίνδυνο πρόκλησης εντάσεων και διατάραξης της εξυπηρέτησης των συνομιλιών λύσης από τα Ηνωμένα Έθνη».
Ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο «θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ενθαρρύνει τις πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες για λύση».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως το Λονδίνο «αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα ορυκτά αποθέματα στην ΑΟΖ της και παραμένει θέση μας ότι τέτοιοι πόροι θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο».

Η δήλωση προσθέτει: «Λυπούμαστε που η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει εντάσεις και καλούμε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες ή δηλώσεις.

«Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία μιας συνολικής λύσης. Ελπίζουμε επομένως ότι οι συνομιλίες για λύση θα μπορέσουν να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να διευκολύνουν μία διαρκή λύση».
Πρώτον, όλη αυτή η βρετανική βρομιά είναι απαράδεκτη, γιατί η Τουρκία δεν έχει καμιά δουλειά να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο είναι ευθύνη της κυπριακής κυβέρνησης, όχι της Τουρκίας η οποία δεν αποτελεί κάποια κοινότητα στην Κύπρο αλλά δύναμη κατοχής.

Ωστόσο, οι Βρετανοί παίζουν βρόμικα διότι θέλουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο να αναγνωριστούν ότι έχουν ΑΟΖ, δηλαδή, οι Βρετανοί θέλουν και αυτοί μερίδιο από τα κοιτάσματα της Κύπρου. Και έτσι, από εκεί που δεν το περίμενε ο σουλτάνος της Άγκυρας, βρήκε συμμάχους στους Βρετανούς, τους εγκληματικούς αποικιοκράτες που εξαιτίας των συνόρων που χάραξαν σε Μέση Ανατολή και Μεσοποταμία σήμερα καίγεται όλη η περιοχή.

Στον χάρτη βλέπετε (στον μικρό) με κόκκινο χρώμα τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και στον μεγάλο τις διεκδικήσεις των Βρετανών.


Σχετικό μας άρθρο...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου