Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕΣΩ TWITTER

Μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στον Καναδά, που άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς Καναδούς στρατιώτες, το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους τζιχαντιστές οπαδούς του στη χώρα να εξαπολύσουν και νέα τρομοκρατικά χτυπήματα...

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε νέες επιθέσεις στον Καναδά μέσω Twitter

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το τρομακτικό είναι ότι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 130 οι νέοι μουσουλμάνοι που...
έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος προερχόμενοι από τον Καναδά.
Η πρώτη επίθεση συνέβη τη Δευτέρα το βράδυ από τον ύποπτο ως τζιχαντιστή Μάρτιν Ρουλό (Martin Rouleau).

Ο Μάρτιν Ρουλό, που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο Καναδούς στρατιώτες κοντά στο Μόντρεαλ, σκοτώνοντας τον έναν, προτού τον πυροβολήσει η αστυνομία, στην πρώτη θανάσιμη επίθεση στον Καναδά που συνδέθηκε με ισλαμιστές.
Ο Μάρτιν Ρουλό ασπάστηκε πέρυσι το Ισλάμ και ήταν μεταξύ των 90 ατόμων που έχουν εντοπιστεί από τις καναδικές Αρχές ως ύποπτοι για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες στο εξωτερικό ή στο σχεδιασμό τους.

Η δεύτερη επίθεση την Τετάρτη έγινε στον Λόφο του Κοινοβουλίου στην Οτάβα. Ένας από τους ένοπλους τρομοκράτες που άνοιξαν πυρ ήταν ο 32χρονος Καναδός Μάικλ Τζόζεφ Χολ. Είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό (Michael Zehaf-Bibeau), ο οποίος και σκοτώθηκε.

Από τη στιγμή που ο Καναδάς ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τζιχαντιστές άρχισαν να καλούν μέσω Twitter για χτυπήματα στο εσωτερικό του Καναδά.
Για παράδειγμα, ο λογαριασμός στο Twitter κάποιου Αμπού Καλίντ Αλ Κανάντι (Abu Khalid Al-Kanadi) καλούσε και για νέα χτυπήματα μετά την επίθεση του Μάρτιν Ρουλό στις 21 Οκτωβρίου.
«Οι μουσουλμάνοι στον Καναδά ακολουθούν τα βήματα του γενναίου αδελφού μας Μάρτιν Ρουλό, ο οποίος πήρε εκδίκηση για την καναδική στρατιωτική επέμβαση στα εδάφη μας», ήταν ένα από τα πολλά που έγραψε μέχρι να καταργηθεί ο λογαριασμός του.

Tweet_Abu_Khalid

Σύμφωνα με το Insite Blog, το οποίο παρακολουθεί θέματα τρομοκρατίας, ένας δεύτερος λογαριασμός στο Twitter πόσταρε στις 21 Οκτωβρίου ότι «ο Καναδάς θα αρχίσει να πληρώνει το τίμημα της εμπλοκής του» στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και προέτρεψε και για νέες επιθέσεις.

Για τους Καναδούς τζιχαντιστές ο πόλεμος δεν στρέφεται ενάντια σε συμπατριώτες τους αλλά ενάντια σε στρατιώτες που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος.
Στο λογαριασμό ενός τζιχαντιστή, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία, αναρτήθηκε το εξής: «Μετά την απόφαση του Καναδά να βομβαρδίσει και να σκοτώσει μουσουλμάνους, μερικές σφαίρες αρκούσαν για να σοκάρουν όλο τον Καναδά. Αναμενόμενο δεν ήταν;».
Στο λογαριασμό ενός τζιχαντιστή από την Ολλανδία, ο οποίος μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αναρτήθηκε: «Βομβαρδίζετε αθώους ανθρώπους στη Συρία και στο Ιράκ και περιμένετε τριαντάφυλλα και αγκαλιές από τους μουσουλμάνους πίσω στην πατρίδα;».

Η Star γράφει ότι σύμφωνα με την Καναδική κυβέρνηση υπολογίζονται σε περίπου 130 οι Καναδοί πολίτες που έφυγαν από τη χώρα για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος και ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει. Η μουσουλμανική κοινότητα του Καναδά από την πλευρά της υπολογίζει σε πολλούς περισσότερους αυτούς τους εθελοντές.

Η στρατολόγηση γίνεται κυρίως μέσω του Twitter και των Forum, όπου οι τζιχαντιστές βρίσκουν βήμα να εκφράζουν τις απόψεις τους παγκοσμίως, να ριζοσπαστικοποιούν νέους και να βρίσκουν υποστηρικτές από όλο τον πλανήτη. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί εκτενώς το Twitter για την προπαγάνδα του και για να καλεί σε επιθέσεις «μοναχόλυκων», δηλαδή σε νέους μουσουλμάνους να εκτελέσουν κάποιο χτύπημα από μόνοι τους, δίχως απαραίτητα να ανήκουν ή να συμμετέχουν σε κάποια οργάνωση ή σε κάποιο κεντρικό σχεδιασμό.

Πολλοί από τους νέους μουσουλμάνους που ζούνε σε δυτικές χώρες βλέπουν τους εαυτούς τους ως «εκλεκτούς» που ανταποκρίνονται στα διαδικτυακά καλέσματα για τζιχάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου