Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Το είδαμε κι αυτό… Το θλιβερό ελληνόφωνο πρωθυπουργεύοντα να αρκείται ταπεινωμένος στο ρόλο του μεταφραστή του γ.γ του ΝΑΤΟ…

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQtEYitFi_YtfluLy7zOcHdEw33FPetYQj016YcVJvrb-SK89k

Για όσους περίμεναν πως αυτή η συνάντηση του Α. Σαμαρά με το γγ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθούν από τον πρωθυπουργό τα...
σοβαρά ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας, η απογοήτευση ήταν οικτρή και παταγώδης.

Η ατζέντα ελληνικού ενδιαφέροντος, υπήρξε μια απαγορευμένη ατζέντα στη συνάντηση των δυο ανδρών. Στον πρωθυπουργό – ανδρείκελο δεν επετράπη να πει ούτε μια λέξη – ούτε καν για εσωτερική κατανάλωση -  για τη Σκοπιανή προκλητικότητα και τους απαράδεκτους αλυτρωτισμούς σε βάρος της χώρας. 
Ούτε μια λέξη δε του επετράπη να πει για την Αλβανική αλητεία που με την κάλυψη των ΗΠΑ, απειλεί να μετατρέψει και πάλι σε κόλαση φωτιάς τα μαρτυρικά Βαλκάνια. 
Και φυσικά δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε μια λέξη για τις κλιμακούμενες προκλήσεις και απειλές των Τούρκων σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και αλλού.

Ο θλιβερός πρωθυπουργός σε ένα ρεσιτάλ πρωτοφανούς υποτέλειας που άφησε άφωνο ακόμη και τον ίδιο το γ.γ του ΝΑΤΟ, σρκέστηκε απλώς να μεταφράσει την ατζέντα του Αμερικανικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, με τον αντιπρόεδρό του να εισπράττει νουθεσίες γι αυτοσυγκράτηση.

Σ αυτή τη συνάντηση λοιπόν, εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά μέτωπα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, , αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ελλάδα παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και πως πλέον αποτελεί νησίδα ασφαλείας στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία, στο Ιράκ και στην τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης δεν γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα και πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοί της εταιρικής συνεργασίας όπως ο μεσογειακός διάλογος.


Ο γγ του ΝΑΤΟ ευχαρίστησε την Ελλάδα της δουλοπρέπειας, επισημαίνοντας ότι παραμένει ένας σταθερός σύμμαχος εδώ και 60 χρόνια, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε στην στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» που παρακολούθησε σήμερα το πρωί.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου