Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΒΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τις τουρκικές παρενοχλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προέβη η Ιταλία...


Η Ιταλία φέρεται είναι “ιδιαίτερα ενοχλημένη” με την έκδοση της τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από...
το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «ENI»,που διεξάγει αυτή τη στιγμή εργασίες γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι ιταλική.

Εν τω μεταξύ, το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων θα εγείρει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τις συναντήσεις που θα έχει με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της 10ης Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ αλλά και με ηγέτες από ασιατικά κράτη, όπως η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία.

Ο Πρόεδρος αναμένεται ότι θα  συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στη θεματική συζήτηση «Συνεργασία Eυρώπης και Aσίας για την αντιμετώπιση Παγκόσμιων προκλήσεων».

Εν τω μεταξύ, επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τουρκικές προκλήσεις θα έχει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, καθώς και χωριστές συναντήσεις με Προέδρους και/ή εκπροσώπους Πολιτικών Ομάδων του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου