Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΣΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ... ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ

Διότι αν σεβόσουν στοιχειωδώς την ιδιότητά σου, την όποια ιστορία σου, αλλά πρωτίστως την τιμή με την οποία σε έχει περιβάλει ο Ελληνικός λαός, οι επιλογές που είχες είναι δύο...

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/10/03/resized/arveler_438_355.jpg

Η πρώτη επιλογή, είναι να βουλώσεις το άθλιο στόμα σου. Αλλά αυτή την επιλογή θέλει σεμνότητα για να την αποδεχτείς, και ενδεχομένως η ηλικία σου να σου εξασφαλίζει το ακαταλόγιστο. Αλλά περί αυτού μόνο η επιστήμη μπορεί να αποφανθεί.

Η δεύτερη επιλογή, είναι να φροντίσεις να προσεγγίσεις την  όλη υπόθεση με σεβασμό αν μη τι άλλο στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και όχι να χύνεις τη χολή της απαξίωσης. Δυστυχώς για σένα όμως...
στη Δύση του βίου σου, δε μπόρεσες να κάνεις ούτε αυτή την επιλογή. Δε διαθέτεις την ψυχή για να το κάνεις.

Επέλεξες να αυτοταπεινωθείς επιχειρώντας να απαξιώσεις ότι δεν τόλμησαν ούτε οι επαχθέστεροι πολέμιοι του Ελληνισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη να προσπεράσουν, πολύ δε περισσότερο να απαξιώσουν όπως τόλμησες εσύ, χυνοντας χολή και δηλητήριο από το θλιβερό σου στόμα.

Την ιστορία σου λοιπόν, όσο και τις όποιες επιστημμονικές σου παρακαταθήκες, εσύ τις διέγραψες και όχι όσοι από μας τολμήσουν να σε αποκαλέσουν ξεμωραμένο απόνερο της ιστορίας μας. 

Εκτός πια, αν βρείς ένα τουλάχιστον σοβαρό επιχείρημα για να μας πείσεις, πως στο εύρημα στο οποίο σήμερα υποκλίνεται ολόκληρος ο πλανήτης, θα φρόντιζαν να είναι τέτοιο και τίποτε λιγόρτερο από αυτό, εκείνοι που μερίμνησαν για την κατασκευή του, προκειμένου μέσα σ αυτό να ενταφιάσουν ψαροκόκκαλα, τα οποια ειρήσθω εν παρόδω, διατηρούν αναλλοίωτη, και ασυγκρίτως σπουδαιότερη την πραγματική τους αξία, από αυτή στην οποία αποτιμάτει η δική σου επιστημοσύνη.

Η βυζαντινολόγος λοιπόν, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", έσπευσε να διευκρινίσει πως αποκλείεται να θάφτηκε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως πολλοί θα ήθελαν να ελπίζουν, υπογραμμίζοντας: "Είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ισως με...τη γοργόνα του".
Μάλιστα, ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα βρουν στην Αμφίπολη οι αρχαιολόγοι, η κυρία Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ είπε χαριτολογώντας: "Ψαροκόκαλα", ενώ εξήγησε ότι "είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, παρά μόνον... με τη γοργόνα του".

1 σχόλιο:

  1. i apopsi tis einai ayti...eseis den tha eprepe na tin sevasteite ???oute ego symfono me ta legomena tis ..alla einai apopsi...prepei na katedafisete ta panta me vrisidia kai mpinelikia ??ayto legetai politismos?
    alitheia???

    ΑπάντησηΔιαγραφή