Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Την παράνοια και την ανηθικότητα της ηγεσίας της έχει αρχίσει να πληρώνει η Τουρκία, με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου να διεκδικούν τον τίτλο ακόμα και του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ... 


Τουλάχιστον σε επίπεδο ηθικής αυτουργίας, κάτι που θα πρέπει να υπάρξει κάποιος ή κάποιοι να το εγείρουν σε διπλωματικό επίπεδο, στοιχειοθετώντας τις κατηγορίες. Έκκληση προς την Τουρκία να...
επιτρέψει την είσοδο στην Συρία, Κούρδων που επιθυμούν να πολεμήσουν κατά του Ισλαμικού Κράτους στο πολιορκημένο Κομπάνι, απεύθυνε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Συρία Σταφάν ντε Μιστούρα. Είναι η πρώτη φορά που απευθύνεται επίσημη έκκληση στην Τουρκία για τον σκοπό αυτό. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ υπογράμμισε, επίσης, πως η πτώση του Κομπάνι θα απειλήσει την ίδια την Τουρκία.
Την ίδια ώρα, αντιφατικές πληροφορίες έρχονται από το μέτωπο. Πηγές υποστηρίζουν ότι με την αεροπορική υποστήριξη των Αμερικανών, η κατάσταση στο Κομπάνι βαίνει βελτιούμενη για τους Κούρδους. Σύμφωνα με Αμερικανούς κυρίως αξιωματούχους, οι Κούρδοι εκδίωξαν τους ισλαμιστές από τα περισσότερα σημεία της πόλης που είχαν καταλάβει, μετά από άγριο, από αέρος σφυροκόπημα, των αμερικανικών και συμμαχικών αεροσκαφών.

Άλλες πηγές όμως (ΟΗΕ), υποστηρίζουν ότι το 40% της πόλης βρίσκεται στα χέρια των ισλαμιστών, ενώ στην πόλη έχουν μείνει μόνο μερικές εκατοντάδες υπέργηροι Κούρδοι κυρίως, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία, παρακαλώντας μάταια του… δούλους του Αλλάχ, τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου να τους προστατεύσουν.

Οι ισλαμιστές είχαν φτάσει να ελέγχουν τα τρία τέταρτα της πόλης, αλλά τώρα τα δεδομένα φέρονται να μεταβλήθηκαν, σύμφωνα πάντα με μία εκδοχή των τεκταινομένων, παρά την κατηγορηματική τουρκική άρνηση να ενισχύσει τους Κούρδους. Οι Τούρκοι το μόνο που επαναλαμβάνουν, σαν χαλασμένα γραμμόφωνα, είναι η απαίτησή τους για επιβολή ζωνών ασφαλείας και απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία και για την αποπομπή Άσαντ. Τελικά, φαίνεται πως ίσως η βοήθειά τους δεν θα απαιτηθεί. Εκτός κι αν η Ουάσιγκτον θέλει να δώσει τέτοια «νίκη» στην παρανοϊκή Τουρκία και την ηγεσία της…

Οι Τούρκοι πάντως έχουν καταφέρει να εξοργίσουν όλους τους δρώντες στη Μέση Ανατολή. «Γιατί είναι σημαντικό το Κομπάνι; Δεν συμβαίνει τίποτα τραγικό εκεί, όπως υποστηρίζουν οι τρομοκράτες του ΡΚΚ. Απλώς στο Κομπάνι συγκρούονται δύο τρομοκρατικές οργανώσεις μεταξύ τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, ξεσηκώνοντας νέο κύμα κατακραυγής εναντίον της χώρας του, έξωθεν, αλλά και εντός συνόρων, στο σύνολο του κουρδικού πληθυσμού της χώρας…

Ήδη, οι νεκροί στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει τους 30, στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και Κούρδων με ισλαμιστικές ομάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι έχουν πυρπολήσει πολλά κτίρια όπου, με την ανοχή της τουρκικής κυβέρνησης, έχουν δημιουργηθεί οργανωτικοί πυρήνες του ΙΚ στο τουρκικό έδαφος.

Το σύνολο, πλέον, των δυτικών αναλυτών κατηγορεί την Τουρκία ότι αφήνει το ΙΚ να εξοντώσει τους Κούρδους αντιπάλους της, καθώς η Άγκυρα τρέμει στην ιδέα δημιουργίας αυτόνομου κουρδικού κράτους στην Συρία. Με την έναρξη του πολέμου στην Συρία, ο πρόεδρος της χώρας Άσαντ, παραχώρησε στους Κούρδους της Συρίας, αυτονομία. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να ανατρέψουν οι Τούρκοι.

Την ίδια ώρα η τουρκική κυβέρνηση έχει να αντιπαλέψει και με τις δυνάμεις της τουρκικής αντιπολίτευσης. Μετά τη βαρυσήμαντη συνέντευξη του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος καυτηρίασε τις κινήσεις της ηγετικής ομάδας της Άγκυρας, ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει προδότη. «Αυτά που είπε συνιστούν προδοσία. Δεν χρειαζόμαστε τον Κιλιτσντάρογλου. Καλύτερα να σωπάσει», είπε ο Νταβούτογλου, ο οποίος βρίσκεται εμφανώς σε κατάσταση πανικού, πλέον, βλέποντας τα σχέδια του να ναυαγούν, το ένα κατόπιν του άλλου!

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε από το σχόλιο του ηγέτη της αντιπολίτευσης ότι η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να ενισχύει το ΙΚ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν το διέψευσε! «Ουδείς μπορεί να αποδείξει ότι η Τουρκία βοήθα το ΙΚ», αρκέστηκε να πει, λησμονώντας το παλαιό ρητό περί της γυναίκας του Καίσαρα που δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται κιόλας. Δεν έχει τολμήσει πάντως να πει, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να το αποδείξουμε… αυτές οι αλητείες όμως ενός ανήθικου, επικίνδυνου και παρανοϊκού ηγέτη, έχουν ημερομηνία λήξης.

«Στόχος του Κιλιτσντάρογλου είναι να προστατεύσει τον Άσαντ. Αν στο Κομπάνι συμβεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, ο μόνος υπεύθυνος θα είναι ο Άσαντ», κατέληξε, στο παραλήρημά του, ο φαιδρός Νταβούτογλου, σε μια επίδειξη. Είναι φανερό πλέον πως η «περιφερειακή δύναμη» Τουρκία βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο τέλμα που η ίδια δημιούργησε.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου