Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ - ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τούρκικος στρατός και αστυνομία μαζί με τους ισλαμοφασίστες του ISIS δολοφονούν Κούρδους που θέλουν να συμπαρασταθούν στους μαχητές της Κουρδικής πόλης Κομπάνι. Τουλάχιστον 4 οι νεκροί και 13 τραυματίες, μέχρι τώρα. Η Τουρκική κυβέρνηση επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε εφτά πόλεις...


Γράφει ο Σεϊτ Αλντογκάν

 

Πληροφορίες από κείμενο του αρχισυντάκτη της εφημερίδα «Evrensel» Ihsan Caralan. Ηταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη της μάχης που είχε δοθεί  στην κουρδική πόλη Κομπάνι, Το προεξοφλούσε η...
στάση της Τουρκικής κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί ενώ υποκριτικά όλες οι αρχές της Τουρκίας με προεξέχοντος του πρωθυπουργού δήλωναν ότι θα βοηθήσουν τους Κούρδους του Κομπάνι, στην επίθεση που δεχόταν από τους ισλαμοφασίστες του ISIS στην πράξη έκαναν το ακριβώς αντίθετο.


Και αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής των Κούρδων στο Κομπάνι. Όταν συναντήθηκε με αξιωματούχους του Τουρκικού καθεστώτος στην Αγκυρα, αυτοί του έθεσαν τρεις απαράβατους όρους για να προσφέρουν βοήθεια.  Πρώτον οι ένοπλοι Κούρδοι της πόλης να ενταχτούν στον λεγόμενο Ελεύθερο στρατό της Συρίας, δεύτερο να πάρουν ανοιχτή θέση ενάντια στο καθεστώς του Ασαντ και τρίτο και κυριότερο να διαχωρίζουν την θέση τους καταδικάζοντας το PKK.
 
Μόνο αν δεχόταν τις παράλογες αυτές απαιτήσεις του Τουρκικού καθεστώτος  οι κάτοικοι του Κομπάνι θα έλπιζαν σε βοήθεια από την Αγκυρα από την επίθεση που είχε εξαπολύσει το εξοπλισμένο από Τουρκία και Σαουδική Αραβία  ISIS.  (Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί νταλίκες γεμάτες οπλισμό τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας προωθούσαν στον ISIS. Το ότι η Τουρκία εξοπλίζει τους ισλαμοφασίστες το παραδέχτηκε και με δημόσιες δηλώσεις και ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν, άσχετα αν η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι μετά ανασκεύασε τις δηλώσεις του)


Σ’ αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το κείμενο που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα 140 Πανεπιστημιακοί από την Τουρκία  και όλο τον κόσμο που ασχολούνται με το Κουρδικό ζήτημα, στο οποίο τονίζουν ότι  η Τουρκία χρησιμοποιεί το ISIS  «ως εργολαβική οργάνωση» απαιτώντας από την  Τουρκία να σταματήσει αμέσως να προσφέρει βοήθεια στο ISIS σε κάθε επίπεδο.
Ο Κούρδος ηγέτης της Συρίας αναφέρει δικαιολογημένα: «Ο λαός μας αντιμετωπίζει μια γενοκτονία μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Μας λένε ότι η αντίσταση μας είναι δίκαια αλλά δεν κάνουν τίποτε. Ζητάμε ακόμα και να αγοράσουμε όπλα αλλά δεν μας πουλάνε. Υπάρχει μια διεθνής συνομωσία σε βάρος του λαού στο Κομπάνι..».

Είναι φανερό ότι η Αμερική,  η Τουρκία και οι σύμμαχοί τους  έχουν συμφωνήσει να πέσει το Κομπάνι. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να δώσουν ένα μάθημα στο  PKK και στον αντιστεκόμενο Κουρδικό λαό. Με λίγα λόγια λένε ότι αν δεν συμφωνείτε με την πολιτική μας δείτε τι μπορεί να σας συμβεί. 


Παράλληλα σε όλη  την Τουρκία και στις Κουρδικές πόλεις εδώ και 20 μέρες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση μαχητικές  διαδηλώσεις συμπαράστασης στο Κομπάνι.  Να συμπληρώσουμε επίσης ότι σε καθημερινή βάση  χιλιάδες Κούρδοι και Τούρκοι διαδηλώνουν στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας ζητώντας απ’ την κυβέρνηση να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορούν να πολεμήσουν μαζί με τους Κούρδους. Η Τουρκική αστυνομία και ο στρατός κάθε φορά επιτίθεται ενάντια στους διαδηλωτές τραυματίζοντας εκατοντάδες απ αυτούς.
Υ.Γ. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές  η ιστοσελίδα της  “Evrensel”  αναφέρει ότι στην πόλη Ντιαμπακίρ  παρακρατικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, και πιθανόν να υπάρχουν νέα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου