Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η ΩΡΑ ΤΟΥ DOGGY-STYLE ΕΦΤΑΣΕ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΛΕΞΑΝ... ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ???

«Ξαναβάλετε το πρόγραμμα σε σωστή τροχιά» το αυστηρό μήνυμα των Βρυξελλών προς την Αθήνα... Απειλούν να «κόψουν» τη δόση του Αυγούστου οι δανειστές... Θέλουν να πεισθούν πως θα τηρηθούν οι συμφωνίες πριν συζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση - Κρίσιμο το Eurogroup της Δευτέρας. 

Οι τροϊκανοί το είπαν στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με το... καλημέρα σας: «δε θα περάσεις καθόλου καλά στο Eurogroup της Δευτέρας». Το ίδιο μήνυμα φρόντισαν να στείλουν στην Ελλάδα και οι Βρυξέλλες.

Ανώτατη πηγή έστειλε τελεσίγραφο στην Αθήνα. Πιο ξεκάθαρο, δε γινόταν να είναι. «Δεν πρόκειται να δείτε ούτε ευρώ από τις επόμενες δόσεις των δανείων αν πρώτα το Eurogroup δεν αποφανθεί ότι το πρόγραμμα κινείται στη σωστή κατεύθυνση». Αυτό είναι το μήνυμα-απειλή, με τις κοινοτικές αρχές να διαμηνύουν επίσης ότι η δόση του Αυγούστου, ύψους 31.5 δισ. ευρώ παραμένει μετέωρη!

Οι δανειστές δηλώνουν αποφασισμένοι να... 


Μην κάνουν καμία παραχώρηση (λέγε με και διαπραγμάτευση) αν πρώτα δεν δουν κάτι από πλευράς της Ελλάδας, αν η Αθήνα δεν τους πείσει ότι το δεύτερο Μνημόνιο και τα μέτρα του υλοποιούνται και καλύπτεται το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών και των δυο προεκλογικών περιόδων.

Μοιραία, προς το παρόν μπαίνει STOP σε οποιαδήποτε συζήτηση, αν όχι σκέψη, για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Πήγες της ευρωζώνης, πάντως, φρόντισαν εκτός από το μαστίγιο, να μας δώσουν και το καρότο. Εμφανίστηκαν καθησυχαστικές για την κάλυψη του ομολόγου του Αυγούστου, ύψους 3 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται τα χρήματα αυτά να προέλθουν από τον ευρωμηχανισμό στήριξης.

Κι όλα αυτά ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup. Θα είναι η... πρεμιέρα του Γιάννη Στουρνάρα και θα είναι πολύ δύσκολη! Απόφαση συγκεκριμένη δεν πρόκειται να ληφθεί. Περισσότερο οι υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν... κατευθυντήριες γραμμές για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Αθήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου