Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΧΑΡΑ

Παραφράζοντας την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν «Ωδή στη Χαρά» και κάνοντάς την σε «Ωδή στη χαμένη χαρά», η Κατερίνα Μουτσάτσου επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα νέο βίντεο πολιτικού χαρακτήρα για όλα αυτά που χάθηκαν και οδήγησαν την πατρίδα μας στην οικονομική κρίση και ανέχεια.


Η «Ωδή στη Χαρά» που χρησιμοποιείται ως ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούγεται ως μουσική υπόκρουση στο βίντεο και η ίδια η Κατερίνα βρίσκεται σε μία παραλία, όπου και γράφει στην άμμο τις αξίες της Ένωσης και του Ελληνικού πολιτισμού που όμως χάθηκαν και τις έσβησε το κύμα. Δημοκρατία, Έθνη, Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Δουλειές, Κοινωνική περίθαλψη είναι μερικές από τις αξίες που τις σβήνει το κύμα στο βίντεο που ακολουθεί. Η μόνη λέξη που δεν καταφέρνει κανένας να σβήσει είναι «Hellenes», δηλαδή Έλληνες.


Η ίδια η ηθοποιός ανεβάζοντας το βίντεο στο youtube αναφέρει στο σημείωμά της:...


«Occupy E.U»: «"Η Ωδή της Χαράς" του Μπετόβεν (1785) είναι ο επίσημος ύπνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Η "Ωδή της Χαμένης Χαράς" είναι μια μεταφορά για τη σημερινή κατάσταση με την οποία έρχονται - και θα έρχονται - σταδιακά αντιμέτωποι οι λαοί της Ευρώπης - οι Έλληνες, όντας οι πρώτοι επιτιθέμενοι με τον πιο βίαιο τρόπο.

Στο όνομα μιας "Ένωσης" όλο και πιο αντι-δημοκρατικής - μολυσμένης από τη διαφθορά της πολιτικής της Ελίτ, των διεθνών τραπεζιτών, των πολυεθνικών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης - ψέματα, εκβιασμοί, ηθικολογίες, και "αποδιοπομπαίοι τράγοι", χρησιμοποιούνται για την υποδούλωση των λαών, καταστρέφοντας τις ζωές των ανθρώπων και τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου