Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ως «πατέρας» και όχι ως πρόεδρος είπε ότι μετέβη ο Μπαράκ Ομπάμα στην Ορόρα, το προάστιο του Ντένβερ των 325.000 κατοίκων όπου σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ένα ακόμη πολύνεκρο μακελειό σε κινηματογράφο όπου προβαλλόταν η νέα ταινία του «Μπάτμαν» και 24χρονος πάνοπλος άρχισε να «γαζώνει» όποιον έβρισκε. 

Πληροφορίες λένε ότι αν το πολυβόλο που πρωτοχρησιμοποίησε δεν πάθαινε εμπλοκή για να χρησιμοποιήσει μετά καραμπίνα, τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Εκεί βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι ανάμεσά τους έφηβοι και παιδιά, τραυματίστηκαν άλλοι 58, και 9 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Μακελειά σαν και αυτό είναι, βεβαίως, συχνά στην αμερικανική κοινωνία και... 


Απόρροια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: 300.000 ήταν τα θύματα της ένοπλης βίας το 2011, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ αυτών και 8.775 νεκροί. Βίας όπως βιασμοί και απόπειρες βιασμών, ένοπλες ληστείες, και επιθέσεις παντός τύπου. Είναι η ενσάρκωση του «αμερικανικού ονείρου». Μεγάλη και εύκολη οπλοκατοχή, πόλεμοι, επεμβάσεις και κατοχή άλλων χωρών στο όνομα της δημοκρατίας και της ...ελευθερίας.

Ακριβώς αυτό το «πακέτο» υπηρετεί και ο Πρόεδρος Ομπάμα, που, εξυπηρετώντας και τους στόχους της προεκλογικής του εκστρατείας, αφού πρώτα «προσευχήθηκε» στο Λευκό Οίκο μετέβη στο Κολοράντο, ως «συγγενής» στις οικογένειες των θυμάτων. Για να «προσευχηθούν» όλοι μαζί...

Στο μεταξύ ο Τζέιμς Χολμς, ο 24χρονος δράστης του μακελειού εμφανίστηκε χτες ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Αράπχοϊ, ενώ η περιφερειακή εισαγγελέας, Κάρολ Τσέιμπερς, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη θανατική ποινή για τον Χολμς. Πάντως, τα κίνητρά του, παραμένουν άγνωστα. Οι γνωστοί του μιλούν για ένα «μοναχικό και πανέξυπνο παιδί». Μέχρι πριν από δύο μήνες έκανε το διδακτορικό του στις Νευροεπιστήμες, ώσπου ξαφνικά παράτησε τις σπουδές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου