Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κ@ΛΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Μετωπική Άννας με Βενιζέλο... 

Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και Γιώργος Παπανδρέου διαφωνούν με τις αλλαγές στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση που φέρνει σήμερα στη Βουλή ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το νομοσχέδιο για την παιδεία, μάλιστα, μπορεί να ικανοποιεί, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον ως ένα βαθμό τους πρυτάνεις, επιφέροντας ίσως την ηρεμία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα προκαλέσει όμως μετωπική σύγκρουση της Άννας Διαμαντοπούλου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρώτη διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου από τον διάδοχό του.

Η πρώην υπουργός Παιδείας αναμένεται να προβεί σε σκληρή δήλωση σήμερα έως το μεσημέρι, καθώς... 


θεωρεί ότι ο Ευ. Βενιζέλος συμφώνησε να ξηλωθεί ένας νόμος στον οποίο εξαρχής δεν πίστευε. Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά οδήγησε στην αποστασιοποίηση Διαμαντοπούλου από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η συμφωνία της Ιπποκράτους στο νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη ρήξη των σχέσεων.

Την διαφωνία του αναμένεται να εκφράσει και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr αναμένεται να ζητήσει το λόγο και να τοποθετηθεί επί του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Τετάρτη.
Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, οργανώνει σύσκεψη στην Ιπποκράτους για το θέμα, καθώς εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που ανεξαρτήτως τι τελικά θα πράξουν, απειλούν με μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου ενώ άλλοι κινδυνεύουν να φανούν αναντίστοιχοι με την έως τώρα θέση τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου που συμμετείχε ενεργά ως υφυπουργός Παιδείας στη διαμόρφωση του νόμου, τον οποίο είχε υπερασπιστεί ιδιαιτέρως και η νυν εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, τότε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου