Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο ΑΣΑΝΤ ΑΦΑΝΤΟΣ... Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΞΕΚΙΝΑ

Το σκηνικό της Λιβύης αναβιώνει και οι μέχρι χθες "αντιπαρατιθέμενοι" για την αξιοπρέπεια της Συρίας, "αγαπήθηκαν" και στρ΄'ωνουν το τραπέζι για το μεγάλο πλιάτσικο που ξεκινά...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, μία ημέρα μετά την επίθεση καμικάζι στο κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας, που στοίχισε τη ζωή μελών της κυβέρνησής του, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters...

Ο σύρος ηγέτης δεν έκανε κάποια δημόσια εμφάνιση, ούτε εξέδωσε κάποια ανακοίνωση μετά την επίθεση, η οποία στοίχισε την ζωή του γαμπρού του, Άσεφ Σοκάτ, του υπουργού Αμυνας της χώρας, Νταούντ Ρατζα, και ο στρατηγός, Χασάν Τουρκμάνι.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πολίτες ανέφεραν ότι δεν έχει σταματήσει η μεγαλύτερη μάχη στην πρωτεύουσα των τελευταίων 16 μηνών της αντίστασης κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Οι μάχες άρχισαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο... 


Κοντά στο κτήριο της ασφάλειας, όπου ο σημειώθηκε η επίθεση του καμικάζι, την ώρα που συνεδρίαζαν επικεφαλής της Αμυνας και της Ασφάλειας.
Παράλληλα, τραυματίστηκαν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και του Υπουργείου Εσωτερικών, επιφέροντας καίριο πλήγμα στην ασφάλεια της οικογένειας του Ασαντ, η οποία κυβερνά την χώρα με σιδερένια πυγμή για τέσσερις δεκαετίες.
Το συριακό πυροβολικό έπληξε αδιακρίτως, όπως καταγγέλλεται, τις συνοικίες Μέζε και Μουανταμίγια της Δαμασκού χθες το βράδυ, σε μια κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον περιοχών όπου επιχειρούν αντικαθεστωτικοί αντάρτες.
Εξάλλου, στρατιωτικά ελικόπτερα βομβάρδισαν συνοικίες της πόλης, ενώ μάχες έγιναν στη Χάλεντ μπιν αλ Ουάλιντ, μεγάλη οδική αρτηρία της. Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δυο Σύροι ταξίαρχοι που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, έφθασαν χθες τη νύχτα στην Τουρκία.
«Περίπου 330 Σύροι, ανάμεσά τους δυο ταξίαρχοι, διέφυγαν τη νύχτα στην Τουρκία», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος. Συνολικά, 20 Σύροι στρατηγοί έχουν διαφύγει στην Τουρκία, ενώ οι Σύροι πρόσφυγες στη χώρα φτάνουν πλέον τους 43.300.

Διεθνείς αντιδράσεις
Η ουάσιγκτον έκανε λόγο για μία κατάσταση, η οποία τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η «καθοριστική μάχη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Δαμασκό».
Την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Συρία εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, τονίζεται ότι «ο Μπαν ανησυχεί επίσης σοβαρά από τις πληροφορίες για τη συνεχιζόμενη χρήση βαρέων όπλων από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Δαμασκού, εναντίον πολιτών, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα».
Ο Μπαν, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναλάβουν αποτελεσματική δράση απέναντι στην κλιμάκωση της κρίσης.
«Ο συριακός λαός έχει υποφέρει πολύ. Η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει τώρα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου