Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

Πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία για τη Μοσάντ και τον ρόλο της στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει  το βιβλίο «Spies Against Armageddon» («Κατάσκοποι εναντίον Αρμαγεδδών») των  Dan Raviv και Yossi Melman.

της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η αφήγηση εξετάζει την περίοδο που ανέλαβε την ηγεσία της οργάνωσης ο Meir Dagan, ο οποίος έκρινε ότι η μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ είναι το Ιράν και έτσι ξεκίνησε ο ψυχρός πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Στο βιβλίο υπάρχουν στοιχεία για τις δολοφονίες των σημαντικών πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς η Μοσάντ εκπαίδευσε και χρησιμοποίησε μέλη της Οργάνωσης των Αγωνιστών του Λαού του Ιράν, για να εκτελέσουν τις δολοφονίες.
Ενδιαφέρουσα είναι η αποκάλυψη για τον βομβαρδισμό της πυρηνικής εγκατάστασης που κατασκεύαζε η Συρία με τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας το 2007.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η Μοσάντ οργάνωσε με άκρα μυστικότητα την επιχείρηση και την πραγματοποίησε από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στις 6/9/2007, κάτι που διέψευσε η  Άγκυρα. Επιγραμματικά, τα σημαντικά στοιχεία που διαβάσαμε είναι:...


-Οι σχέσεις της Μοσάντ με την ΜΙΤ είναι πολύ παλιές και χρονολογούνται από το 1958.
-Οι άνδρες της Μοσάντ συνεργάζονται με τους Κούρδους ηγέτες
-Εκτός της Μοσάντ υπάρχουν και άλλες μυστικές υπηρεσίες  πληροφοριών που είναι αρμόδιες για την προστασία των Εβραίων εντός και εκτός Ισραήλ.
-Ασκήθηκαν πιέσεις στον πρόεδρο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας κ. Μοχάμετ Μπαραντέι  να δείξει  την πυγμή του στο Ιράν την περίοδο 1997-2009. Ο κ. Μπαραντέι όμως ήθελε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της υπηρεσίας στην οποία προΐστατο. Τότε, η Μοσάντ κατέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό του Μπαραντέι και άφησε να διαρρεύσει στον Τύπο ότι δωροδοκήθηκε από το Ιράν…

Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό και άκρως ενδιαφέρον έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου