Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο Γ.Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

Ειλικρινά μας έκανε εντύπωση πόσο ευπρεπής και χαμηλών τόνων ήταν ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος στην τηλεοπτική του αντιπαράθεση –δείτε το βίντεο- που είχε με τον Μανώλη Αγγελάκα γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής... 


Με αφορμή ότι η δημοτική αρχή Πετρούπολης, -εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ-  πήρε απόφαση να απαλλαχθούν πλήρως από...
τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης μας για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος.
 

Σύμφωνα για τον κομμουνιστή δήμαρχο αυτό το μέτρο για τους βεβαιωμένους μακροχρόνια ανέργους αφορά περίπου 300 οικογένεια και το κόστος για τα έσοδα του δήμου θα είναι 15-20.000 ευρώ.
 
Απ’ την πλευρά του ο κρατικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής δεν έχει νομική κάλυψη και προέτρεψε τον δήμαρχο σε  επιχειρηματική δημοτική δραστηριότητα για να καλύψει το πετσόκομμα της κρατικής επιχορήγησης στον δήμο.
Σε ανακοίνωση της, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα η δημοτική αρχή Πετρούπολης αναφέρει μεταξύ άλλων: 
 
Στις 4/11 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (διορισμένη από το Υπουργείο Εσωτερικών)  απέρριψε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι  νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου. 

Αναδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί  “ανεξάρτητης Διοίκησης” είναι φούμαρα. Η Τοπική Διοίκηση είναι ασφυκτικά  εγκλωβισμένη από το αντιλαϊκό πλαίσιο του αστικού κράτους. Και μία από τις  αποδείξεις του αντιλαϊκού πλαισίου είναι η εξής: Ενώ οι απαλλαγές ή μειώσεις   δημοτικών τελών, (με λίγα λόγια η φοροελάφρυνση του λαϊκού νοικοκυριού), είναι  όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παράνομη, οι τραπεζικοί και οι μεγάλοι όμιλοι νόμιμα έχουν μία σειρά φοροαπαλλαγές!!!
 
 
 
Ως Διοίκηση καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική, που υλοποιείται μέσα από  την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την  οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες. 
 
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι  περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου  να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας. Κυρίως, όμως, θα γνωστοποιήσουμε στον λαό της πόλης τις εξελίξεις αυτές και θα σταθούμε  αρωγός στην οργάνωση του αγώνα για να αποτραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή.
 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου