Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ

Παραχώρηση εδαφών από την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την πΓΔΜ ζητά ο Αλβανός ιστορικός Κότσο Ντανάι (Koco Danaj) για να δημιουργηθεί η Μεγάλη Αλβανία...

megali_alvania_kocodanaj

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ο Ντανάι έστειλε επιστολή στις κυβερνήσεις του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας με...
την οποία ζητάει να παραχωρήσουν εδάφη των χωρών τους «για να επιτευχθεί η ένωση όλων των Αλβανών».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής απέστειλε ο Ντανάι στην εφημερίδα «Dan» του Μαυροβουνίου και το αναδημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων BETA.

Στην επιστολή αυτή ο Ντανάι δηλώνει αντιφασίστας γι’ αυτό και απορρίπτει, όπως αναφέρει, τον όρο «Μεγάλη Αλβανία» και μιλάει «για τη δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» ως αποτέλεσμα του δικαιώματος, των Αλβανών που ζουν στις γειτονικές χώρες, στην αυτοδιάθεση».

Ο Ντανάι ισχυρίζεται μάλιστα ότι «η διεθνής κοινότητα, επιθυμώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, αρχίζει πλέον να κατανοεί την ανάγκη ένωσης όλων των Αλβανών σε ένα κράτος». Εκτιμά δε ότι με την ύπαρξη της «Φυσικής Αλβανίας» θα δημιουργηθεί, γεωστρατηγικά, μία νέα τάξη πραγμάτων.

«Η δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» θα σηματοδοτήσει την αντικατάσταση του άξονα Βελιγραδίου – Αθήνας από το τρίγωνο Βελιγραδίου – Τιράνων – Αθήνας που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση του Κοσόβου και των άλλων αλβανικών περιοχών με τη μητέρα πατρίδα», αναφέρει στην επιστολή του προς τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών ο Κότσο Ντανάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου